Skopové kotlety pečené s rajčaty, paprikou, cibulí a rýží.
Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby: | |
600 g | skopových kotlet |
600 g | rajčat |
300 g | rýže |
40 g | sádla |
6 ks | zelených paprik |
1 ks | cibule sůl |
0,25 l | vody (vývaru) |
sůl |
Postup:
1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme a mírně osolíme 2. Papriky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jader a nakrájíme na tenké nudličky 3. Rajčata opláchneme a nakrájíme na plátky 4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka 5. Pekáček si vymastíme sádlem, dno poklademe nakrájenými rajčaty, paprikou, cibulí a mírně osolíme 6. Zasypeme spařenou, propláchnutou rýží, osolíme a vrstvy ještě jednou opakujeme 7. Na vrch položíme připravené kotlety, zalijeme vodou (vývarem) a zakryté dusíme v troubě doměkka.
Doporučení:Někdy musíme přilít ještě vodu(vývar), aby rýže byla vláčná.
Poznámka:Vývar z kostky si připravíme podle návodu výrobce nebo použijeme čerstvý vývar.