REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnekové kuře se zelenými fazolkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené kuře naporcované, servírované obložené podušenými fazolkami.


Ingredience:
1,4-1,6 kg kuřete
600 g zelených fazolek
200 g malých rajčátek
2 lžícemásla
2 lžíceocta
2 lžíceoleje
1 lžícecukru
2 ks stroužků česneku
2 kssnítků kopru
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme, na povrchu i uvnitř osolíme, potřeme utřeným česnekem, dáme do pekáčku prsíčky dolů, obložíme máslem, podlijeme trochou vody a přiklopíme druhým pekáčkem
2. Pekáček s kuřetem dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 200 °C asi 60 minut, v polovině pečení kuře obrátíme a dopečeme doměkka za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání vodou
3. Fazolové lusky opláchneme, zbavíme vláken, nakrájíme na menší kousky, na rozehřátém oleji opečeme, pak podlijeme trochou vody a podusíme doměkka
4. Fazolky ochutíme octem, cukrem, solí, vmícháme kopr, rozpůlená rajčata a vše krátce prohřejeme
5. Kuře naporcujeme, obložíme fazolkami a podáváme například s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy