Typickou úpravou masa v bulharské kuchyni je pečení masa na rožni nebo na grilu. Grilují se například známé kefty, pikantní šišky z hovězího mletého masa, kebab, kousky jehněčího nebo skopového masa. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na bulharské kefty z mletého masa kuřecího.
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
500 g | Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy |
3 ks | cibule |
2 lžíce | nadrobno nasekané petrželky |
1 lžíce | koření čubrica |
1-2 lžičky | drceného pepře |
olej | |
sůl |
Postup:
- V míse smíchejte kuřecí mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku. Osolte, opepřete a přidejte čubricu, vše důkladně promíchejte.
- Rozpalte gril. Ze směsi udělejte nejdříve válečky, ty propíchněte špejlemi nebo grilovacími jehlami, potřete olejem a dejte na gril.
- Hotové kefty podávejte s grilovanou zeleninou nebo se salátem.
Použijte koření čubrica i na oblíbenou grilovanou zeleninu.
Recept k článku: Středomořské speciality na gril i v pohodlí domova
Poznámka:Zdroj: www.dzklatovy.cz