REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso

Podkategorie: příprava uzením 34, pečené 3, vařené 8, ostatní 2

Anglická slanina

V domácích podmínkách vyuzená slanina vyrobená z tučného a dobře proleželého vepřového boku.

Bůčková mortadela

Mortadela je vlastně silný, velmi jemný italský salám. Tento počeštěný recept však také nemá chybu.

Cikánská pečeně

Uzený masný výrobek připravený z vykostěné vepřové pečeně, utřeného (drceného) česneku a vepřové krve.

Česká slanina

Výroba domácí slaniny pomocí uzení.

Debrecínská pečeně

Proleželá vykostěná pečeně, povařená a potom vyuzená v paprikovo-vajíčkovém obalu.

Domácí lančmít

Uvařené, na jemno rozemleté, maso spolu s dalšími surovinami. Lančmít chutná skvěle jak studený, obložený na pečivu, tak teplý, například grilovaný, nebo jen zprudka opečený na pánvi.

Domácí lisovaná šunka

Ve formě uvařené, dva dny naložené, kousky libové vykostěné vepřové plece bez kůže.

Domácí sušená vepřová panenka

V bylinkách, cukru, soli a pepři obalená vepřová panenka, usušená v lednici v čisté bavlněné utěrce.

Durynská krvavá tlačenka

Recepty na masné výrobky, tentokrát na tlačenku z vepřového masa, jazyka, srdce a kůže.

Jalovcové uzené

Tak 3-4 týdny naložené vepřové maso, vyuzené.

Jalovcové uzené maso nakládané v nálevu

Vepřové maso uzené , nakládané v soli, ledku, cukru a drcených jalovcových bobulích.

Jemná pepřová šunka

Uzené vepřové maso, tentokrát kýta nakládaná 4 týdny .

Lososová šunka

Uzené vepřové maso připravené nakládáním v nálevu a pak uzením ve studeném kouři.

Maďarský uzený špek

Uzené vepřové maso, tentokrát hřbetní špek nakládaný v soli a paprice.

Moravská slanina

Moravská slanina je vlastně silně vyuzená nasolená slanina nebo tučný bok bez žebírek, potřená před vyuzením několikrát vepřovou krví.

Moravské klobásy

V domácích podmínkách vyrobené vepřové klobásky spojené hovězím prátem, dochucené kořením a solí, vyuzené, pro delší trvanlivost pak ještě chvíli povařené.

Moravské uzené maso

Vepřové šunky nebo plecka, povařené, namočené v krvi a potom vyuzené v udírně.

Naložený bůček

Klasický recept na uvařený bůček naložený do pikantní pasty.

Nasolování větších kusů masa

Čerstvé maso při zabíjačce nasolujeme z důvodů konzervace a zjemnění masa. Existuje nasolení za sucha, při této metodě používáme sůl nebo solící směs a mokrý způsob, v tomto případě se maso nakládá do solného láku.

Papriková slanina

Nasolená slanina obalená ve sladké paprice a zakouřená v mírně vyhřáté udírně.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy