REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Durynská krvavá tlačenka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recepty na masné výrobky, tentokrát na tlačenku z vepřového masa, jazyka, srdce a kůže.


Ingredience:
2 kglibového vepřového masa, jazyk a srdce (vše vařené)
500 ghřbetního špeku
500 gkůže (vařené)
100 gsoli
1 gledku
1/4 ksmletého muškátového oříšku
5 kszrnek zeleného pepře
1/2 lžičkynového koření hřebíček
1/4 lžičkymletého hřebíčku
1 lžičkamletého pepře
1 lžičkacukru
1 lžícetymiánu
1 lpřecezené prasečí krve

Postup:

1. Tak 2 kg libového vepřového masa, jazyk, srdce a 500 g kůže (všechno vařené) se společně s 500 g hřbetního špeku nakrájí na kostky velké asi jako palec a nahrubo umele na masovém strojku
2. K ochucení se přidá 100 g soli, 1 vrchovatá čajová lžička mletého pepře, podle chuti několik zrnek zeleného pepře, 1/
2 čajové lžičky nového koření a hřebíček, 1 g ledku, 1 čajová lžička cukru, 1 polévková lžíce tymiánu a ¼ mletého muškátového oříšku
3. K masové směsi se přidá 1 l přecezené prasečí krve
4. Tato směs se pak plní nejlépe do prasečích střev
5. Tlačenka se nechá asi 2 hodiny táhnout ve vodě při 80 °C
6. Po pomalém vychladnutí se potom tlačenka udí ve studeném kouři 3 až 4 dny, čímž získá vynikající chuť.

Poznámka:

Více o uzení najdete v naší škole vaření: Udíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy