REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jalovcové uzené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak 3-4 týdny naložené vepřové maso, vyuzené.


Ingredience:
Na 1 kg masa:
1 kgvepřového masa na uzení
300 gledku
50 gsoli
10 gcukru
10 gdrcených jalovcových bobulí
1 ksrozdrceného stroužku česneku

Postup:

1. Osušené maso se potře kořenící směsí a naloží do sudu, sud se zakryje plátnem a zatíží
2. Po 3 až 4 týdnech nakládání se maso stejně dlouhou dobu udí ve studeném kouři z jalovcových třísek.

Poznámka:

Více viz. články o uzení v naší škole vaření, např.:Maso vhodné k uzeníUzení mastných výrobkůNálevy a koření při uzení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy