REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava uzením

Anglická slanina

V domácích podmínkách vyuzená slanina vyrobená z tučného a dobře proleželého vepřového boku.

Cikánská pečeně

Uzený masný výrobek připravený z vykostěné vepřové pečeně, utřeného (drceného) česneku a vepřové krve.

Česká slanina

Výroba domácí slaniny pomocí uzení.

Debrecínská pečeně

Proleželá vykostěná pečeně, povařená a potom vyuzená v paprikovo-vajíčkovém obalu.

Durynská krvavá tlačenka

Recepty na masné výrobky, tentokrát na tlačenku z vepřového masa, jazyka, srdce a kůže.

Jalovcové uzené

Tak 3-4 týdny naložené vepřové maso, vyuzené.

Jalovcové uzené maso nakládané v nálevu

Vepřové maso uzené , nakládané v soli, ledku, cukru a drcených jalovcových bobulích.

Jemná pepřová šunka

Uzené vepřové maso, tentokrát kýta nakládaná 4 týdny .

Lososová šunka

Uzené vepřové maso připravené nakládáním v nálevu a pak uzením ve studeném kouři.

Maďarský uzený špek

Uzené vepřové maso, tentokrát hřbetní špek nakládaný v soli a paprice.

Moravská slanina

Moravská slanina je vlastně silně vyuzená nasolená slanina nebo tučný bok bez žebírek, potřená před vyuzením několikrát vepřovou krví.

Moravské klobásy

V domácích podmínkách vyrobené vepřové klobásky spojené hovězím prátem, dochucené kořením a solí, vyuzené, pro delší trvanlivost pak ještě chvíli povařené.

Moravské uzené maso

Vepřové šunky nebo plecka, povařené, namočené v krvi a potom vyuzené v udírně.

Nasolování větších kusů masa

Čerstvé maso při zabíjačce nasolujeme z důvodů konzervace a zjemnění masa. Existuje nasolení za sucha, při této metodě používáme sůl nebo solící směs a mokrý způsob, v tomto případě se maso nakládá do solného láku.

Papriková slanina

Nasolená slanina obalená ve sladké paprice a zakouřená v mírně vyhřáté udírně.

Papriková slanina II.

Nasolená slanina obalená ve sladké paprice a zakouřená v mírně vyhřáté udírně.

Rolovaná šunka

Vyuzená šunka, nasolená, proležená, zarolovaná motouzem.

Selská šunka

Uzené vepřové maso se špekem a kůží ze spodního šálu, ořechu nebo špičky.

Uzená kolena a vepřové hlavy

Příprava vyuzených výrobků povařením a pak vyuzením v domácí udírně.

Uzená krkovička

Domácí uzený výrobek připravený prohřátím v teplé vodě a pak vyuzením.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy