příprava uzením
Anglická slanina
V domácích podmínkách vyuzená slanina vyrobená z tučného a dobře proleželého vepřového boku.
Cikánská pečeně
Uzený masný výrobek připravený z vykostěné vepřové pečeně, utřeného (drceného) česneku a vepřové krve.
Česká slanina
Výroba domácí slaniny pomocí uzení.
Česnekový bok naložený v láku a uzený teplým kouřem
Vyuzený bůček je skvělý například jako pamlsek k pivu, ovšem výtečně funguje především na promaštění vnitřností při konzumaci něčeho ostřejšího, jako například domácí slivovice. Výroba není složitá, jen naložení trvá nejméně 10 dní, ale klidně i tři týdny! Ale stojí za to si na tuto dobrotu počkat.
Debrecínská pečeně
Proleželá vykostěná pečeně, povařená a potom vyuzená v paprikovo-vajíčkovém obalu.
Durynská krvavá tlačenka
Recepty na masné výrobky, tentokrát na tlačenku z vepřového masa, jazyka, srdce a kůže.
Jalovcové uzené
Tak 3-4 týdny naložené vepřové maso, vyuzené.
Jalovcové uzené maso nakládané v nálevu
Vepřové maso uzené , nakládané v soli, ledku, cukru a drcených jalovcových bobulích.
Jemná pepřová šunka
Uzené vepřové maso, tentokrát kýta nakládaná 4 týdny .
Kotleta naložená ve sladkoslané pikantní směsi, uzená teplým kouřem
Podle tohoto receptu vyuzená kotleta se skvěle hodí jen tak, na chleba spolu s nakládanou okurkou, ovšem výtečná je také jako součást studených masových mís, nebo ji můžeme použít na obložené pečivo. Výhodou je doba přípravy, protože ji nakládáme jen 2 dny, pak ji lze ihned udit a ihned po vyuzení konzumovat!
Lososová šunka
Uzené vepřové maso připravené nakládáním v nálevu a pak uzením ve studeném kouři.
Maďarský uzený špek
Uzené vepřové maso, tentokrát hřbetní špek nakládaný v soli a paprice.
Moravská slanina
Moravská slanina je vlastně silně vyuzená nasolená slanina nebo tučný bok bez žebírek, potřená před vyuzením několikrát vepřovou krví.
Moravské klobásy
V domácích podmínkách vyrobené vepřové klobásky spojené hovězím prátem, dochucené kořením a solí, vyuzené, pro delší trvanlivost pak ještě chvíli povařené.
Moravské uzené maso
Vepřové šunky nebo plecka, povařené, namočené v krvi a potom vyuzené v udírně.
Nasolování větších kusů masa
Čerstvé maso při zabíjačce nasolujeme z důvodů konzervace a zjemnění masa. Existuje nasolení za sucha, při této metodě používáme sůl nebo solící směs a mokrý způsob, v tomto případě se maso nakládá do solného láku.
Papriková slanina
Nasolená slanina obalená ve sladké paprice a zakouřená v mírně vyhřáté udírně.
Papriková slanina II.
Nasolená slanina obalená ve sladké paprice a zakouřená v mírně vyhřáté udírně.
Rolovaná šunka
Vyuzená šunka, nasolená, proležená, zarolovaná motouzem.
Selská šunka
Uzené vepřové maso se špekem a kůží ze spodního šálu, ořechu nebo špičky.
- 1
- 2
- Následující
reklama