REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotleta naložená ve sladkoslané pikantní směsi, uzená teplým kouřem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podle tohoto receptu vyuzená kotleta se skvěle hodí jen tak, na chleba spolu s nakládanou okurkou, ovšem výtečná je také jako součást studených masových mís, nebo ji můžeme použít na obložené pečivo. Výhodou je doba přípravy, protože ji nakládáme jen 2 dny, pak ji lze ihned udit a ihned po vyuzení konzumovat!


Ingredience:
1,5-2 kgvepřové kotlety
4-5 ksstroužků českého česneku
4-6 lžicplnotučné hořčice
Na směs na obalení kotlety:
4 vrchovaté lžícehnědého cukru nebo 3 lžíce hnědého cukru + 1 lžíce pomerančového cukru
1 vrchovatá lžícesoli
1 vrchovaté lžícesladké mleté červené papriky
1 lžičkasušené citronové kůry
1 lžičkamletého pepře
Ostatní:
potravinářská fólie

Postup:
  1. Česnek prolisujeme, vetřeme ho důkladně do očištěné, osušené kotlety.
  2. Kotletu dále potřeme hořčicí, následně obalíme do směsi připravené smícháním surovin uvedených v ingrediencích na směs.
  3. Připravenou kotletu zabalíme do potravinářské fólie, uložíme do lednice a necháme 2 dny odležet.
  4. Kotletu vybalíme z fólie, napíchneme na hák a necháme v pokojové teplotě 1 hodinu vyset a odpočívat.
  5. Udírnu vytopíme na 70-80 °C, udíme 6 hodin, občas navlhčíme piliny, udíme-li pomocí pilin.
  6. Kotletu vytaženou z udírny necháme tak 15 minut mírně prochladnout a ztuhnout, pak ji nakrájíme na tenké plátky a můžeme se do ní pustit. Skvělá je ale i druhý den, studená.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy