REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemná pepřová šunka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uzené vepřové maso, tentokrát kýta nakládaná 4 týdny .


Ingredience:
Na 1 kg masa:
30 gsoli
1/2 lžičkycukru
1 lžičkačerného pepře
2 ksstroužků česneku

Postup:

1. Doporučuje se zpracovávat vybrané kousky šunky, do kterých se vetře (počítáno na 1 kg masa) 30 g soli, 1/
2 čajové lžičky cukru, 1 čajová lžička černého pepře, mletého v mlýnku na pepř, a 2 stroužky česneku
2. Po 4 týdnech nakládání v chladné místnosti se maso nejprve osuší čistou utěrkou a pak zavěsí, aby oschlo a dozrálo
3. Po několika dnech by se však mělo krátce namočit
4. Před uzením v chladném kouři se osušené kousky masa znovu potřou rozdrceným pepřem
5. Následuje třítýdenní uzení studeným kouřem, při kterém se občas hodí do ohně drcený černý pepř.

Poznámka:

Více viz. články o uzení v naší škole vaření, např.:Maso vhodné k uzeníUzení mastných výrobkůNálevy a koření při uzení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy