REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jalovcové uzené maso nakládané v nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso uzené , nakládané v soli, ledku, cukru a drcených jalovcových bobulích.


Ingredience:
Na 3 kg masa:
3 kgvepřového masa (krkovice, kotleta, koleno...)
300 gsoli
300 grozdrcených jalovcových bobulí
300 grozdrceného kandysového cukru
1,5 gledku
3 lvody
2 ksstroužků česneku

Postup:

1. Připravíme nálev z 3 l vody, 300 g soli, 1,5 g ledku, 300 g rozdrcených jalovcových bobulí, 2 stroužků česneku a 300g rozdrceného kandysového cukru
2. Kořeněný nálev se převaří a po vychladnutí se jím přelije maso naložené do sudu
3. Sud se přikryje utěrkou (plátnem) a zatíží dřevěným víkem
4. Výsledný produkt se po třech týdnech konzervuje uzením v horkém kouři, které trvá stejně jako nakládání – tři týdny.

Poznámka:

Více viz. články o uzení v naší škole vaření, např.:Maso vhodné k uzeníUzení mastných výrobkůNálevy a koření při uzení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy