REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský uzený špek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uzené vepřové maso, tentokrát hřbetní špek nakládaný v soli a paprice.


Ingredience:
Na 1 kg masa:
1 kshřbetního špeku
100 gsoli
4 lžícemleté červené papriky

Postup:

1. Do hřbetního špeku se vetře (počítáno na 1 kg masa) 100 g soli a špek se uloží na dva týdny do chladného, dobře větraného sklepa
2. Každý třetí nebo čtvrtý den špek potřete tenkou vrstvou soli
3. Při prvním solení nesmíte zapomenout přidat 4 polévkové lžíce mleté papriky
4. Po 2 týdnech se špek omyje, osuší, ještě jednou lehce potře paprikou a zavěšený se 3 dny udí v chladném kouři.

Poznámka:

Více o uzení najdete v naší škole vaření: Udíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy