REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí sušená vepřová panenka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V bylinkách, cukru, soli a pepři obalená vepřová panenka, usušená v lednici v čisté bavlněné utěrce.


Ingredience:
500 g a vícevepřové panenky v celku
1,5 kgmořské soli
1 kgkrystalového cukru
mletý červený pepř (lze použít i klasický černý, nebo směs barevných pepřů)
rozmarýn
tymián
čistá bavlněná utěrka

Postup:

1. Panenku očistíme od zbytků tuku, pak ji důkladně osušíme například papírovou utěrkou (maso neumýváme, natáhlo by vodu a později by vytekla všechna chuť)
2. Sůl a cukr pořádně spolu promícháme, bylinky nasekáme na drobno
3. Na rozprostřenou utěrku nasypeme půlku cukrovo-slané směsi, panenku hojně posypeme mletým pepřem a důkladně obalíme v bylinkách 4. Položíme ji na utěrku se směsí a zasypeme druhou půlkou cukrovo-slané směsi, tak, aby panenka byla celá zasypaná, obalíme utěrkou a dáme do chladničky
5. V lednici ji necháme zhruba 7 dní, pravidelně ji kontrolujeme, když je utěrka mokrá, vyměníme ji za jinou suchou utěrku
6. Hotovou „usušenou“ panenku krájíme ostrým nožem na tenké plátky a můžeme ji podávat.

Doporučení:

Maso můžeme zatížit, pustí pak ještě více vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy