Sušené maso je oblíbená pochoutka při posezení s přáteli. Je to také výborný zdroj energie na cesty. Má výhodu, je lehké a neskazí se. Receptů je mnoho, tady máte jeden ověřený, z vepřového masa.
Ingredience:
1 kg | vepřové kýty |
2 lžíce | worchestru |
4 lžíce | omáčky teryiaki |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z kýty připravíme asi 3 cm vysoký plát, který nařežeme na 2-3 mm silné plátky
2. Plátky masa promícháme s výše uvedenými přísadami a necháme nejlépe přes noc v lednici marinovat
3. Druhý den dáme maso sušit, nejjednodušší způsob je v domácí sušce, kde lze regulovat teplotu 4. Plátky masa vyrovnáme na síta domácí sušárny a sušíme při teplotě 50-60 °C 8-9 hodin
5. Usušené maso přendáme do uzavíratelných dóz a skladujeme v lednici.