REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí lančmít

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené, na jemno rozemleté, maso spolu s dalšími surovinami. Lančmít chutná skvěle jak studený, obložený na pečivu, tak teplý, například grilovaný, nebo jen zprudka opečený na pánvi.


Ingredience:
1 kgbůčku + kousek kůže z bůčku
50 gvody
10 gPragandy
5 gsoli
2 lžičkysladké mleté papriky
1 lžičkačerného mletého pepře
2 ksvejce
šunkovar + sáčky

Postup:
  1. Nejlépe v robotu rozemeleme bůček i s menším kouskem kůže, přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně vše umícháme, opět nejlépe pomocí robotu
  2. Připravenou hmotu urovnáme do sáčkem vyloženého v šunkovaru, dobře udusáme a zavřené uložíme na 24 hodin do lednice
  3. Druhý den vaříme při 85°C cca 2 hodiny
  4. Necháme důkladně prochlednout, konzumuje nejlépe až druhý den.
Poznámka:

Solící dusitanová směs Praganda® (tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy