REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bůčková mortadela

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mortadela je vlastně silný, velmi jemný italský salám. Tento počeštěný recept však také nemá chybu.


Ingredience:
1 kglibovějšího bůčku
5 ksvajec
3 ksstroužky česneku
1,5 lžičkysoli
1 lžičkaVegety "speciál"
1 lžičkamletého pepře
špetka muškátového oříšku
sladká mletá paprika

Postup:

1. Bůček dvakrát pomeleme spolu s česnekem
2. Do masa důkladně zapracujeme koření, vejce a sůl
3. Směs napěchujeme do fólie na tlačenku, oba konce zavážeme provázkem a v lednici necháme 24 hodin odležet
4. Druhý den připravenou mortadelu pozvolna vaříme 90 minut, občas opatrně obrátíme
5. Z vody vytažený váleček na několika místech propíchneme, aby vytekla přebytečná voda, téměř vychladlou mortadelu pak obalíme ve sladké paprice
6. Hotovou bůčkovou mortadelu servírujeme nakrájenou na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy