restovaná, opečená na pánvičce
Bačovy brambory
Brambory se slaninouu a ovčím sýrem.
Beskydská omeleta
Omeleta z hub, uzeného masa, rozšlehaných vajíček a strouhaného sýra.
Dudácký špalík
Plátky vepřové kýty nebo plecka naplněné uzeným vepřovým bůčkem, opečené zprudka na tuku. Recept z Rokycanska.
Frenštatské škračky
Na cibulovém základě orestovaná vepřová játra, promíchaná s vejci.
Hanácká roštěná
Orestované plátky masa z nízkého roštěnce, ozdobené opečenou klobásou s cibulí, slaninou a strouhaným křenem.
Houbové šišky
Recept podle Pavla Severýna z Kapí Hory z roku 1535.
Husarské kotlety
Na pánvičce na sádle opečené kotlety, podušené spolu s kořenovou zeleninou, zalité smetanou.
Kapr po novohradsku
Podkovy z kapra potřené česnekem, obalené v paprice a mouce, opečené na oleji.
Katův šleh
Rychlá minutka která kralovala v českých kuchyních a hospodách v minulém století. Orestované nudličky vepřové kýty podušené na pánvičce spolu s cibulí, kápiemi a feferonkami.
Kočičák
Bramborové placky plněné zelím a vařeným uzeným bůčkem.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama