restovaná, opečená na pánvičce
Bačovy brambory
Brambory se slaninouu a ovčím sýrem.
Beskydská omeleta
Omeleta z hub, uzeného masa, rozšlehaných vajíček a strouhaného sýra.
Dudácký špalík
Plátky vepřové kýty nebo plecka naplněné uzeným vepřovým bůčkem, opečené zprudka na tuku. Recept z Rokycanska.
Frenštatské škračky
Na cibulovém základě orestovaná vepřová játra, promíchaná s vejci.
Hanácká roštěná
Orestované plátky masa z nízkého roštěnce, ozdobené opečenou klobásou s cibulí, slaninou a strouhaným křenem.
Houbové šišky
Recept podle Pavla Severýna z Kapí Hory z roku 1535.
Husarské kotlety
Na pánvičce na sádle opečené kotlety, podušené spolu s kořenovou zeleninou, zalité smetanou.
Chalupnická haše
Jednoduchá úprava mletého vepřového masa spolu se zeleninou, recept ze staré kuchařky z 60. let minulého století.
Kapr po novohradsku (opečený na oleji na pánvi)
Podkovy z kapra potřené česnekem, obalené v paprice a mouce, opečené na oleji.
Katův šleh
Rychlá minutka která kralovala v českých kuchyních a hospodách v minulém století. Orestované nudličky vepřové kýty podušené na pánvičce spolu s cibulí, kápiemi a feferonkami.
Kočičák
Bramborové placky plněné zelím a vařeným uzeným bůčkem.
Kočičí svatba
Staročeský pokrm z hrachu a krup. Podával se samotný, se zelím, ale můžeme ho také zvolit jako zajímavou přílohu ke klobáse, či pečenému masu.
Kotlety po bzenecku
Na pánvi na sádle opečené kotlety, servírované se zeleninovou směsí podušenou na pánvi ve výpeku po mase.
Krbál z vepřového masa
Na rozpáleném tuku opečené řízky z vepřové kýty potřené česnekem a chilli. Recept z Valašska.
Rožnovský minutkový guláš
Špalíčky svíčkové opečené na pánvi, chvíli povařené spolu s cibulí, česnekem, žampióny, sterilovanými fazolkami, kořením a karotkou.
Slezský bramborák
Krajový recept na bramboráky servírované s vařenou uzenou krkovičkou.
Staročeské houbové krupeto
Tento pokrm je obdoba houbové kuby, základem krupeta jsou uvařené kroupy a sušené houby dále pak cibule, mrkev, hrášek ale třeba i slanina, škvarky, uzené maso, prostě co zbylo ve spižírně. V minulosti to byl pokrm chudých, dnes jde o moderní, pokrm, kdy se krupeto podává v lepších restauracích jako příloha k pečenému masu, králíkovi, či drůbeži.
Staročeský pálenec
Naklíčený hrách opražený na sádle, omaštěný škvarkovým sádlem a dochucený utřeným česnekem, pepřem a solí.
Strážnický verbuňk
Krajová minutka připravená z vepřové kýty a dalších ingrediencí.
Strážnický verbuňk II.
Krajová minutka připravená z vepřového plecka, anglické slaniny, cibule, česneku, feferonky, kečupu, červeného vína, sádla a křenu.
- 1
- 2
- Následující
reklama