REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Strážnický verbuňk

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajová minutka připravená z vepřové kýty a dalších ingrediencí.


Ingredience:
900 gvepřové kýty
300 gcibule
100 ganglické slaniny
100 gkřenu
100 goleje
6 ksfeferonek
4 ksstroužky česneku
2 kssterilované okurky
1 dlčerveného vína
1 lžícerajčatového protlaku
sůl

Postup:

1. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a opražíme
2. Mírně podlijeme vodou, přidáme utřený česnek, rajčatový protlak, osolíme, přidáme feferonky a dusíme do poloměkka
3. Pak přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, sterilované okurky, podlijeme vínem a dodusíme do měkka
4. Na talíři při podávání sypeme jemně nastrouhaným křenem a jako přílohu podáváme vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy