REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Beskydská omeleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omeleta z hub, uzeného masa, rozšlehaných vajíček a strouhaného sýra.


Ingredience:
200 gčerstvých hub nebo žampionů
80 gdomácího vařeného uzeného masa nebo klobásy
80 gtvrdého strouhaného sýra
80 gcibule
80 gmásla
8 ksvajec
mletý pepř
pažitka
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém másle usmažíme oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli
2. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby (žampiony), na kostky nakrájené uzené maso nebo klobásu a vše osmahneme
3. Pak směs zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s na jemno nastrouhaným sýrem, na drobno nasekanou pažitkou, pepřem, solí, zvolna po obou stranách opečeme dozlatova a ihned podáváme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem a čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy