REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dudácký špalík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kýty nebo plecka naplněné uzeným vepřovým bůčkem, opečené zprudka na tuku. Recept z Rokycanska.


Ingredience:
600 gvepřové kýty nebo plecka
100 guzeného bůčku
100 gcibule
80 gtuku
kečup
hladká mouka
mletý černý pepř
voda na podlití
sůl

Postup:

1. Vepřové maso nakrájíme na 4 silnější plátky, které z jedné strany nařízneme
2. Do jednotlivých řezů vložíme vždy plátek uzeného bůčku, zajistíme párátky
3. Maso osolíme, okořeníme pepřem a prudce na tuku opečeme
4. Měkké vyjmeme, v tuku zpěníme cibuli nakrájenou na plátky, zalijeme horkou vodou, povaříme, vydusíme až na tuk a zaprášíme moukou
5. Přidáme kečup, šťávu ještě povaříme a pak ji přecedíme na maso.

Doporučení:

Takto upravené maso podáváme nejlépe s opékanými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy