REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Strážnický verbuňk II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajová minutka připravená z vepřového plecka, anglické slaniny, cibule, česneku, feferonky, kečupu, červeného vína, sádla a křenu.


Ingredience:
1 kgvepřového plecka
200 ganglické slaniny
4 ksstroužky česneku
2 ksvelké cibule
2 ksfeferonky
2 dlčerveného vína
2 lžíceostrého kečupu
sádlo
křen
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme ji na sádle, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vepřové maso
2. Zprudka vše oretujeme, přidáme kečup, nasekané a jadřinců zbavené feferonky, plátky česneku, pepř a sůl, podlijeme vínem a dusíme pár minut doměkka
3. Strážnický verbuňk servírujeme posypaný nastrouhaným křenem a s chlebem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy