Z receptáře našich babiček. Na sádle se škvarky orestovaná cibule, smíchaná s uvařenými fazolemi a kroupami.
Ingredience:
300 g | fazolí |
150 g | krup |
80 g | sádla i se škvarkami |
1 ks | větší cibule |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Fazole přebereme, důkladně propláchneme vodou, zalijeme studenou vodou a necháme bobtnat 2. Asi po 3 hodinách je uvaříme doměkka ve vodě, ve které byly namočené 3. Těsně před koncem vaření je osolíme, potom je scedíme, necháme okapat 4. Pečlivě propláchnuté kroupy uvaříme v dostatečném množství vody doměkka, potom je scedíme, několikrát propláchneme a necháme okapat 5. Na sádle se škvarky orestujeme na plátky pokrájenou cibuli, tu smícháme s fazolemi a kroupami.
Doporučení:Podáváme s čerstvým chlebem.