REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kočičí svatba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeský pokrm z hrachu a krup. Podával se samotný, se zelím, ale můžeme ho také zvolit jako zajímavou přílohu ke klobáse, či pečenému masu.


Ingredience:
300 ghrachu
150 gkrup
100 gslaniny
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
majoránka
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Hrách namočíme, nejlépe přes noc, do vody, druhý den uvaříme do měkka, slijeme vodu necháme okapat
2. Kroupy propláchneme alespoň 2-3x a uvaříme je také doměkka, pak je scedíme, propláchneme v sítku a necháme okapat
3. Na sádle osmahneme dozlatova cibuli a rozškvaříme slaninu, přidáme uvařený hrách a kroupy, důkladně promícháme, ochutíme, majoránkou, utřeným česnekem, pepřem a solí, necháme chvíli prohřát
4. Pokrm podáváme s kyselým zelím, nebo zelným salátem, či kyselou okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy