REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hanácká roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované plátky masa z nízkého roštěnce, ozdobené opečenou klobásou s cibulí, slaninou a strouhaným křenem.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
700 ghovězího roštěnce
150 gklobásy
100 gslaniny bez kůže
10 ghladké mouky
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
mletý pepř
křen
tuk
sůl
tuk na smažení

Postup:

1. Z roštěnce ukrojíme jednotlivé roštěnky, mírně je naklepeme, okrajové blány nařízneme, maso osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem
2. Maso nakonec pomoučíme prosátou moukou a zprudka je orestujeme po obou stranách v polovině horkého tuku
3. V druhé polovině tuku usmažíme do světle nažloutlé barvy cibuli nakrájenou na jemná kolečka, vyjmeme ji a na cedníku ji necháme okapat
4. Ve zbylém tuku opečeme plátky slaniny a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka
5. Při podávání roštěnky ozdobíme po okrajích kolečky opečené klobásy a smažené cibule, na střed položíme plátek slaniny a strouhaný křen a podléváme výpekem z masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy