REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slezský bramborák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajový recept na bramboráky servírované s vařenou uzenou krkovičkou.


Ingredience:
1,3 kgbrambor
250 guzené krkovičky
200 ghladké mouky
150 gtuku
1 ksvejce
česnek
majoránka
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Očištěné syrové brambory jemně nastrouháme a necháme ustát, pak vodu slijeme, přidáme hladkou mouku, vejce, česnek, koření a vše dobře zamícháme
2. Na pánvi rozehřejeme tuk, těsto stejnoměrně na pánev rozetřeme a pečeme do červena po obou stranách
3. Vařenou uzenou krkovičku nakrájenou na plátky opečeme a poklademe na bramborák.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy