REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rožnovský minutkový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špalíčky svíčkové opečené na pánvi, chvíli povařené spolu s cibulí, česnekem, žampióny, sterilovanými fazolkami, kořením a karotkou.


Ingredience:
600 gsvíčkové
120 gžampiónů
80 goleje
4 ksvětší stroužky česneku
1 ksvětší cibule
1 kskapie
6 lžicsterilované karotky
4 lžícesterilovaných fazolek
mletá sladká paprika
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na špalíčky, osolíme, okořeníme pepřem a na velké pánvi zprudka opečeme, aby se pěkně zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté
2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, také ji osmahneme, zasypeme mletou papriku, zamícháme, podlijeme 4 lžícemi vody
3. Do pánve dále přidáme nadrobno nasekaný česnek, na plátky nakrájené žampióny, na nudličky pokrájenou kapii, sterilované fazolky a karotku, vše chvíli povaříme
4. Guláš dle chuti dosolíme, případně ještě okořeníme pepřem, jednotlivé porce na talíři zdobíme nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Na tento guláš můžete použít i jiné minutkové maso, které nakrájíte na menší nudličky či kostičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy