REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety po bzenecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na sádle opečené kotlety, servírované se zeleninovou směsí podušenou na pánvi ve výpeku po mase.


Ingredience:
800 g (4 ks)vepřové kotlety
100 gceleru
1 dlbílého vína
2 ksčervené cibule
2 ksvětší rajčata
2 ksmrkve
1 kskapie
1 ksfeferonky (kozí roh)
1 lžičkacukru
citronová šťáva
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Nasekané kotlety nařízneme na okraji, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na sádle z každé strany 5-6 minut, hotové kotlety dáme stranou na teplé místo
2. Do výpeku přidáme nakrájenou zeleninu, rajčata předem spaříme a oloupeme, zalijeme bílím vínem a dusíme do měkka
3. Když je zelenina měkká, zakápneme ji citronovou šťávou, přidáme lžičku cukru, osolíme, opepříme, promícháme a ještě 2 minutky podusíme
4. Kotlety přendáme na talíře, přelijeme zeleninovou směsí a podáváme například s pečenými brambory ve slupce.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy