Jednoduchá úprava mletého vepřového masa spolu se zeleninou, recept ze staré kuchařky z 60. let minulého století.
Ingredience:
500 g | mletého vepřového masa |
150 g | dopředu uvařené kapusty |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1/4 ks | celeru |
worchestr | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které rozmělníme vidličkou na kousky, zprudka, za stálého míchání, restujeme 5-10 minut.
- K masu přidáme najemno nasekanou kapustu, na drobné kostičky nakrájenou mrkev a celer, chvíli dále restujeme, občas zamícháme.
- Snížíme teplotu zdroje, podlijeme troškou vody, ochutíme solí, pepřem a worchestrem, dusíme 20 minut do měkka.
Haši podáváme například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Poznámka:Text i foto: D. M.