REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové šišky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept podle Pavla Severýna z Kapí Hory z roku 1535.


Ingredience:
500 ghřibů, smržů nebo špiček
140 ghladké mouky
80 gmásla
2 ksvejce
1/4 lsladké smetany
petrželka nebo šalvěj
mletý pepř
šafrán
voda
sůl

Postup:

1. Z čistě opraných a nadrobno rozsekaných a podušených hub, mouky a vajec připravíme těsto
2. Těsto osolíme, přidáme zelenou petrželku nebo šalvěj a pepř
3. Z těsta děláme šišky o velikosti menších karbanátků a opékáme je na másle
4. Hotové šišky polijeme bílou omáčkou, kterou připravíme ze světlé jíšky, másla a mouky a rozředíme sladkou smetanou nebo mlékem, ožlutíme šafránem a osolíme.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy