servírované teplé
Avokádovo-kuřecí wrapy
Tortilla plněná dipem, salátem, avokádem a okurkou.
Celozrnné palačinky s lososovým krémem
Palačinky z celozrnné mouky a dalších ingrediencí potřené lososovou pěnou, obložené zeleninovou směsí, servírované zamotané jako palačinky nebo šátečky.
Česnekovo-houbové chleby
Opečené chleby, pokladené houbovou směsí, posypané petrželkou a tymiánem.
Francouzský toust s kuřecí šunkou a sýrem
Lehký a chutný recept na svačinu podle Drůbežářského závodu Klatovy, který vykouzlí úsměv na tváři každému strávníkovi.
Grilované burgery z cizrny
Grilované burgery z cizrny, restované zeleniny a dalších ingrediencí, podávané v housce obložené rukolou, rajčátky a červenou cibulí.
Grilovaný tofu špíz
Špízy z vařených brambor, marinovaného tofu, cibulek, bagety a paprik, grilované.
Hot dog se slaninou a cibulovými kroužky
Rozříznutá bageta potřená barbecue omáčkou, naplněná opečenou klobáskou, plátkem slaniny a smaženými kroužky cibule.
Javanský toust
Plátky chleba potřené máslem, pokladené plátky sýra a šunky, ozdobené kolečkem ananasu, nakonec potřené olejem, grilované na grilu.
Křupavé sýrové housky
Housky plněné náplní z másla, šunky, sýra a žloutků, na grilu grilované.
Kuřecí játra na toustu
Orestovaná játra spolu s cibulí, dochucená balsamicem a šalvějí, servírovaná na plátcích opečené bagety.
Kuřecí nachos
Pod grilem zapečené chipsy s rajčatovou směsí a čedarem.
Omeleta se špenátem, fetou a bramborami
Opečené plátky brambor se špenátem, posypané fetou, přelité vejci a v troubě pod grilem zapečené.
Ovesná kaše s cibulovou marmeládou
Konzumace ovesných vloček začala být atraktivní přibližně v druhé polovině 20. století. Od té doby už víme, že jejich každodenní příjem má vliv nejen na snižování cholesterolu v krvi, ale rovněž na snižování vysokého tlaku. Vyzkoušejte proto recept na tuto zdravou svačinku a udělejte něco pro své zdraví.
Ovocný toust
Plátky chleba potřené máslem, pokladené rozinkami, plátky jablka a hrušky, pocukrované, pokapané pomerančovou šťávou, posypané oříšky, na grilu grilované.
Parmazánové suchary
I ze starého chleba lze připravit chutnou snídani, či svačinku. Stačí pouze 4 suroviny a chvíle času pak si můžete pochutnat na teplých, případně i studených sucharech.
Plněné tortillové kornoutky
Tortilly potřené bylinkovou pomazánkou a plněné zeleninou smíchanou s opečenými kousky kuřecího masa.
Rohlíkové panini
Panini je italský výraz pro sendvič, zapečený v kontaktním grilu, připravený z jiného než plátkovaného chleba. Panini se typicky připravují z ciabatty, bagety či michetty, ovšem my si panini můžeme připravit i z klasické housky či rohlíku. Hodí se nejen na snídani či večeři, ale studené i jako svačinka do práce či do školy.
Smaženky se šunkou a sýrem
Rychlá snídaně či svačinka, nebo levný oběd.
Špízy z mletého masa v křupavé bagetě
Ochucené špízy z hovězího masa opečené dokřupava, vložené do bagetky spolu s plátky rajčete a petrželkou.
Topinky s červeným zelím
Červené hlávkové zelí je velmi oblíbenou a zároveň velmi zdravou košťálovou zeleninou s nízkým obsahem kalorií. Obsahuje vlákninu, sacharidy, vitaminy E, K, B6, C a minerální látky jako draslík, fosfor, vápník, sodík, hořčík a železo. Věříme, že se tahle svačina stane vaší srdeční záležitostí a jen tak na ni nezapomenete. Červené zelí totiž obsahuje i protisklerotický inositol! :)
- 1
- 2
- Následující
reklama