REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

servírované teplé

Avokádovo-kuřecí wrapy

Tortilla plněná dipem, salátem, avokádem a okurkou.

Celozrnné palačinky s lososovým krémem

Palačinky z celozrnné mouky a dalších ingrediencí potřené lososovou pěnou, obložené zeleninovou směsí, servírované zamotané jako palačinky nebo šátečky.

Česnekovo-houbové chleby

Opečené chleby, pokladené houbovou směsí, posypané petrželkou a tymiánem.

Francouzský toust s kuřecí šunkou a sýrem

Lehký a chutný recept na svačinu podle Drůbežářského závodu Klatovy, který vykouzlí úsměv na tváři každému strávníkovi.

Grilované burgery z cizrny

Grilované burgery z cizrny, restované zeleniny a dalších ingrediencí, podávané v housce obložené rukolou, rajčátky a červenou cibulí.

Grilovaný tofu špíz

Špízy z vařených brambor, marinovaného tofu, cibulek, bagety a paprik, grilované.

Hot dog se slaninou a cibulovými kroužky

Rozříznutá bageta potřená barbecue omáčkou, naplněná opečenou klobáskou, plátkem slaniny a smaženými kroužky cibule.

Javanský toust

Plátky chleba potřené máslem, pokladené plátky sýra a šunky, ozdobené kolečkem ananasu, nakonec potřené olejem, grilované na grilu.

Křupavé sýrové housky

Housky plněné náplní z másla, šunky, sýra a žloutků, na grilu grilované.

Kuřecí játra na toustu

Orestovaná játra spolu s cibulí, dochucená balsamicem a šalvějí, servírovaná na plátcích opečené bagety.

Kuřecí nachos

Pod grilem zapečené chipsy s rajčatovou směsí a čedarem.

Omeleta se špenátem, fetou a bramborami

Opečené plátky brambor se špenátem, posypané fetou, přelité vejci a v troubě pod grilem zapečené.

Ovesná kaše s cibulovou marmeládou

Konzumace ovesných vloček začala být atraktivní přibližně v druhé polovině 20. století. Od té doby už víme, že jejich každodenní příjem má vliv nejen na snižování cholesterolu v krvi, ale rovněž na snižování vysokého tlaku. Vyzkoušejte proto recept na tuto zdravou svačinku a udělejte něco pro své zdraví.

Ovocný toust

Plátky chleba potřené máslem, pokladené rozinkami, plátky jablka a hrušky, pocukrované, pokapané pomerančovou šťávou, posypané oříšky, na grilu grilované.

Parmazánové suchary

I ze starého chleba lze připravit chutnou snídani, či svačinku. Stačí pouze 4 suroviny a chvíle času pak si můžete pochutnat na teplých, případně i studených sucharech.

Plněné tortillové kornoutky

Tortilly potřené bylinkovou pomazánkou a plněné zeleninou smíchanou s opečenými kousky kuřecího masa.

Rohlíkové panini

Panini je italský výraz pro sendvič, zapečený v kontaktním grilu, připravený z jiného než plátkovaného chleba. Panini se typicky připravují z ciabatty, bagety či michetty, ovšem my si panini můžeme připravit i z klasické housky či rohlíku. Hodí se nejen na snídani či večeři, ale studené i jako svačinka do práce či do školy.

Smaženky se šunkou a sýrem

Rychlá snídaně či svačinka, nebo levný oběd.

Špízy z mletého masa v křupavé bagetě

Ochucené špízy z hovězího masa opečené dokřupava, vložené do bagetky spolu s plátky rajčete a petrželkou.

Topinky s červeným zelím

Červené hlávkové zelí je velmi oblíbenou a zároveň velmi zdravou košťálovou zeleninou s nízkým obsahem kalorií. Obsahuje vlákninu, sacharidy, vitaminy E, K, B6, C a minerální látky jako draslík, fosfor, vápník, sodík, hořčík a železo. Věříme, že se tahle svačina stane vaší srdeční záležitostí a jen tak na ni nezapomenete. Červené zelí totiž obsahuje i protisklerotický inositol! :)

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy