REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí játra na toustu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestovaná játra spolu s cibulí, dochucená balsamicem a šalvějí, servírovaná na plátcích opečené bagety.


Ingredience:
500 gkuřecích jater
8 ksplátků bagety
4 kslistů ledového salátu
2 ksstroužků česneku
1 ksmalé červené cibule
3 lžícebalsamica
1 lžičkacukru
hrst šalvěje
hrst rukoly
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí játra očistíme, omyjeme, osušíme a větší kousky rozkrojíme, cibuli i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobno
2. V pánvi na rozehřátém oleji zprudka orestujeme cibuli i česnek, přidáme játra a opečeme je ze všech stran
3. Potom je podlijeme trochou vody, přidáme balsamico, na drobno nasekanou šalvěj, sůl, mletý pepř, případně dochutíme trochou cukru a společně ještě pomalu 5-10 minut prohříváme
4. Plátky bagety pokapeme olejem a opečeme v troubě na plechu dozlatova
5. Játra podáváme na plátcích opečené bagety s natrhaným salátem a rukolou.

Doporučení:

Balsamico a šalvěj můžeme nahradit červeným vínem a provensálským kořením, s játry můžeme orestovat i trochu čerstvých hub.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy