REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Avokádovo-kuřecí wrapy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortilla plněná dipem, salátem, avokádem a okurkou.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou
4 kstortilly
4 kslistu salátu
1 ksavokáda
1 ksokurky
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na dip:
1 lžičkaoleje
1 kskelímku hustého bílého jogurtu
1 ksstroužku česneku
1 kssvazku pažitky
1/2 kskelímku zakysané smetany

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsa lehce naklepeme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a na grilovací pánvi opečeme z obou stran doměkka, potom je nakrájíme na plátky
2. Na dip bílý jogurt smícháme se zakysanou smetanou, olejem utřeným s oloupaným stroužkem česneku a na jemno nasekanou pažitkou
3. Každou tortillu srolujeme do kornoutu, na dno dáme část dipu, navrch plátky masa, listy salátu, plátky avokáda, na špalíky nakrájenou okurku a ihned podáváme.

Doporučení:

Recept na výrobu tortill najdete zde: Kukuřičné tortilly (TORTILLAS DE MAÍZ).

Poznámka:

Tortila (Tortillas) – Mexická placka tamějších Indiánů. Způsob přípravy tortil se za tisíce let nezměnil, jen se dnes používají mlýnky na maso a jiné vymoženosti moderní kuchyně. Placky se používají jako příloha nebo jsou součástí známého mexického jídla takos (tacos).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy