Tortilla plněná dipem, salátem, avokádem a okurkou.
Ingredience:
400 g | kuřecích prsou |
4 ks | tortilly |
4 ks | listu salátu |
1 ks | avokáda |
1 ks | okurky |
olivový olej | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na dip: | |
1 lžička | oleje |
1 ks | kelímku hustého bílého jogurtu |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | svazku pažitky |
1/2 ks | kelímku zakysané smetany |
Postup:
1. Očištěná kuřecí prsa lehce naklepeme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a na grilovací pánvi opečeme z obou stran doměkka, potom je nakrájíme na plátky
2. Na dip bílý jogurt smícháme se zakysanou smetanou, olejem utřeným s oloupaným stroužkem česneku a na jemno nasekanou pažitkou
3. Každou tortillu srolujeme do kornoutu, na dno dáme část dipu, navrch plátky masa, listy salátu, plátky avokáda, na špalíky nakrájenou okurku a ihned podáváme.
Recept na výrobu tortill najdete zde: Kukuřičné tortilly (TORTILLAS DE MAÍZ).
Poznámka:Tortila (Tortillas) – Mexická placka tamějších Indiánů. Způsob přípravy tortil se za tisíce let nezměnil, jen se dnes používají mlýnky na maso a jiné vymoženosti moderní kuchyně. Placky se používají jako příloha nebo jsou součástí známého mexického jídla takos (tacos).