REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné tortillové kornoutky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tortilly potřené bylinkovou pomazánkou a plněné zeleninou smíchanou s opečenými kousky kuřecího masa.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou
250 gkeříkových rajčátek
1 lžíceolivového oleje
4 kstortilly
2 ksjarních cibulek
1 kszelené papriky
1 kshlávky salátu little gem
mletý pepř
sůl
Na pomazánku:
1/2 lžícenasekané pažitky
100 gměkkého tvarohu
100 gžervé
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsa omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty opečeme, pak necháme zchladnout
2. Na pomazánku do misky dáme měkký tvaroh, žervé a na jemno nasekanou pažitku, promícháme a dochutíme solí i pepřem
3. Očištěné jarní cibulky nakrájíme na kolečka, omytou semínek zbavenou papriku nakrájíme na kostičky, omytý okapaný salát natrháme na menší kousky a omytá rajčátka rozpůlíme
4. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky velikosti sousta, dáme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu a vše zlehka promícháme
5. Tortilly prohřejeme krátce na suché pánvi, potřeme bylinkovou pomazánkou, doprostřed rozdělíme zeleninu s kuřecím masem, poté je stočíme do kornoutků, spíchneme párátkem, aby se nerozvinuly a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy