Špízy z vařených brambor, marinovaného tofu, cibulek, bagety a paprik, grilované.
Ingredience:
4 ks | menších brambor |
2 ks | velkých červených paprik |
1 ks | bílé bagety |
1 ks | svazku jarní cibulky |
1 ks | balení uzeného tofu |
1 ks | balení bílého tofu |
Na marinádu: | |
6 lžic | oleje |
2 ks | stroužků česneku |
sušené oregano |
Postup:
1. Bílé a uzené tofu rozkrojíme, vložíme do marinády z oloupaných utřených stroužků česneku, oregana a oleje, necháme alespoň 2 hodiny odležet
2. Brambory dobře očistíme, uvaříme doměkka a ještě teplé trochu rozmáčkneme
3. Cibulky omyjeme a očistíme, opláchnuté papriky rozpůlíme, vybereme jádra, rozmáčkneme naplocho a rozkrájíme, bagetu nakrájíme na klínky
4. Na špejle namočené ve studené vodě postupně napichujeme bagetu, cibulku, papriku, tofu a bramboru
5. Grilujeme asi 3 minuty po každé straně, případně potíráme zbylou marinádou.