REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hot dog se slaninou a cibulovými kroužky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozříznutá bageta potřená barbecue omáčkou, naplněná opečenou klobáskou, plátkem slaniny a smaženými kroužky cibule.


Ingredience:
4 ksmalé bagetky
4 ksnorimberské klobásky
1 lžíceolivového oleje
Na barbecue omáčku:
2 lžíceworcesterské omáčky
2 lžícetřtinového cukru
1 lžícemleté pálivé papriky
1 lžíceolivového oleje
125 mlbourbonu (whisky)
400 gplechovka krájených rajčat
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
Na opečenou slaninu:
1 lžičkamleté papriky
1 lžičkachilli
2 lžícetřtinového cukru
4 kssilnějších plátků slaniny
Na cibulové kroužky:
1/2 lžičkycukru krupice
1/2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
1/2 lžičkymleté sladké papriky
1/2 lžičkysoli
165 mlpiva
75 ghladké mouky + na poprášení
25 gkukuřičného škrobu
3 ksvětších cibulí
slunečnicový olej na smažení

Postup:

1. Připravíme si barbecue omáčku; v pánvi na rozehřátém oleji opečeme doměkka oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané utřené stroužky česneku, vlijeme bourbon, přivedeme k varu a 1 minutu vaříme, pak přidáme mletou papriku, cukr, worcesterovou omáčku, rajčata a za občasného míchání vaříme 20 minut, aby směs zhoustla
2. V misce smícháme třtinový cukr, mletou papriku a chilli, plátky slaniny naskládáme na rošt v troubě vyhřáté na 160 °C nebo na gril, posypeme polovinou připravené směsi z misky a pečeme 7 minut, poté otočíme, posypeme zbylou směsí a pečeme dalších 8 minut, aby slanina byla křupavá a vypečená
3. Hladkou mouku smícháme se škrobem, kypřicím práškem, cukrem, solí, mletou paprikou, postupně přilijeme pivo a vše vyšleháme do hladkého těstíčka
4. Pak oloupané na kolečka nakrájené cibule poprášíme hladkou moukou, namočíme v připraveném pivním těstíčku a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme dozlatova a na ubrousku necháme okapat
5. Bagetky rozřízneme, potřeme je vrstvou barbecue omáčkou, doprostřed každé dáme na grilu opečenou klobásku, plátek slaniny, zasypeme kolečky smažené cibule a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Adventní kalendáře pro malé i velké

Každý den nové políčko s překvapením… Adventní kalendáře milují nejen děti, ale i dospělí. A nemusí přitom ukrývat jen sladkosti, kterých máme během roku většinou dost. Přinášíme vám tipy na kalendáře, které potěší mlsné jazýčky, milovníky příběhů i každého, kdo rád relaxuje.

číst dále ...

Ochutnejte Le Tribute: perfektní nealko osvěžení pro každou příležitost

Toužíte po tekutém osvěžení a obyčejná voda už vaši žízeň neuhasí? Vyzkoušejte nápoje značky Le Tribute, předního výrobce prémiových destilátů i limonád. Zaujmou vás jeho novinka Zero Tonic, Olive Lemonade nebo Pink Grapefruit?

číst dále ...

Češi využívají catering nejvíc ve firmách a na svatby, objevují ho ale i pro setkávání s přáteli

Většina Čechů, téměř 65 % zatím nemá zkušenosti s objednáváním cateringu, ale kdyby cateringové služby plánovali využít, tak by to bylo buď na svatbu – téměř 57 % nebo na firemní akci 51 %. Za klíčové parametry pro výběr cateringové společnosti považují nejčastěji kvalitu jídla (63,3 %), s malým odstupem pak následuje cena (61,3 %). Aktuální průzkum společnosti IN CATERING, realizovaný agenturou Ipsos na vzorku 509 respondentů ve věku 18 až 65 let odhalil i to, že občas catering využívá 30 % respondentů a obliba této gastronomické služby postupně roste, a to i na nefiremní akce.

číst dále ...

Strašidelné halloweenské recepty. TOP výběr 16 čarodějnických receptů na Halloween nejen pro děti!

Tradiční jídlo na Halloween je čím dál více oblíbenější i v našich končinách. A není divu, hlavně pro děti lze připravit kouzelné halloweenské recepty například z listového těsta, nachystat strašidelné jednohubky, polévky s pavučinou, ale i další pochutiny vhodné na halloweenské menu. Ovšem i halloweenské párty pro dospělé může nabídnout různé, i netradiční, halloweenské pokrmy. V tomto článku vám nabídneme TOP výběr těch nejlepších halloweenských receptů, které máme uložené v naší databázi receptů internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Na asijský drink

Restaurace PRU58 láká na jedinečný zážitek, kde se setkává moderní asijská kuchyně s bohatou nabídkou exotických nápojů. Tamní drinky každého přenesou přímo do srdce Asie, kde tradice a inovace jdou ruku v ruce.

číst dále ...

Ovocné šťávy: zdravý návyk nebo výživový prohřešek?

Čerstvé ovocné šťávy a smoothies zažívaly na prahu tohoto milénia nevídaný boom. Proslavili je různé „detoxikační“ programy a diety, smoothie bary i celebrity. Postupem času nadšení z „tekutého ovoce“ trochu opadlo a kvůli obsahu cukru začalo být jejich místo v jídelníčku dokonce zpochybňováno. Jsou tedy ovocné šťávy zdravou volbou, anebo výživovým prohřeškem?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.