REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hot dog se slaninou a cibulovými kroužky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozříznutá bageta potřená barbecue omáčkou, naplněná opečenou klobáskou, plátkem slaniny a smaženými kroužky cibule.


Ingredience:
4 ksmalé bagetky
4 ksnorimberské klobásky
1 lžíceolivového oleje
Na barbecue omáčku:
2 lžíceworcesterské omáčky
2 lžícetřtinového cukru
1 lžícemleté pálivé papriky
1 lžíceolivového oleje
125 mlbourbonu (whisky)
400 gplechovka krájených rajčat
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
Na opečenou slaninu:
1 lžičkamleté papriky
1 lžičkachilli
2 lžícetřtinového cukru
4 kssilnějších plátků slaniny
Na cibulové kroužky:
1/2 lžičkycukru krupice
1/2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
1/2 lžičkymleté sladké papriky
1/2 lžičkysoli
165 mlpiva
75 ghladké mouky + na poprášení
25 gkukuřičného škrobu
3 ksvětších cibulí
slunečnicový olej na smažení

Postup:

1. Připravíme si barbecue omáčku; v pánvi na rozehřátém oleji opečeme doměkka oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané utřené stroužky česneku, vlijeme bourbon, přivedeme k varu a 1 minutu vaříme, pak přidáme mletou papriku, cukr, worcesterovou omáčku, rajčata a za občasného míchání vaříme 20 minut, aby směs zhoustla
2. V misce smícháme třtinový cukr, mletou papriku a chilli, plátky slaniny naskládáme na rošt v troubě vyhřáté na 160 °C nebo na gril, posypeme polovinou připravené směsi z misky a pečeme 7 minut, poté otočíme, posypeme zbylou směsí a pečeme dalších 8 minut, aby slanina byla křupavá a vypečená
3. Hladkou mouku smícháme se škrobem, kypřicím práškem, cukrem, solí, mletou paprikou, postupně přilijeme pivo a vše vyšleháme do hladkého těstíčka
4. Pak oloupané na kolečka nakrájené cibule poprášíme hladkou moukou, namočíme v připraveném pivním těstíčku a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme dozlatova a na ubrousku necháme okapat
5. Bagetky rozřízneme, potřeme je vrstvou barbecue omáčkou, doprostřed každé dáme na grilu opečenou klobásku, plátek slaniny, zasypeme kolečky smažené cibule a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Jaký nápoj nejvíce přes den pijete?

Dostatečný příjem vody, ale i jiných tekutin, je pro naše tělo nezbytné a pomáhá nám v mnoha ohledech. Ano je důležité pít, ideálně pak postupně, během celého dne a dodržovat tak pitný režim. Ale co většina z nás vlastně přes den pije? Je to jen obyčejná voda, litry kávy nebo si dopřáváme nějaké kupované sladké nápoje?

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Novoroční detoxikace i posílení organismu si žádají vodu

Příchod nového roku vítá po svátečních oslavách mnoho lidí s řadou předsevzetí, která si většinou kladou za cíl detoxikovat a posílit organismus a ideálně i zhubnout či zformovat postavu. Toto úsilí se neobejde bez pravidelného pohybu a dostatku tekutin. Hledáte-li jednoduché a chytré řešení, volte výrobníky SodaStream. V pohodlí a bezpečí domova vám během chvilky připraví čerstvou perlivou vodu a ušetří čas, námahu i výdaje.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy