REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hot dog se slaninou a cibulovými kroužky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozříznutá bageta potřená barbecue omáčkou, naplněná opečenou klobáskou, plátkem slaniny a smaženými kroužky cibule.


Ingredience:
4 ksmalé bagetky
4 ksnorimberské klobásky
1 lžíceolivového oleje
Na barbecue omáčku:
2 lžíceworcesterské omáčky
2 lžícetřtinového cukru
1 lžícemleté pálivé papriky
1 lžíceolivového oleje
125 mlbourbonu (whisky)
400 gplechovka krájených rajčat
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
Na opečenou slaninu:
1 lžičkamleté papriky
1 lžičkachilli
2 lžícetřtinového cukru
4 kssilnějších plátků slaniny
Na cibulové kroužky:
1/2 lžičkycukru krupice
1/2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
1/2 lžičkymleté sladké papriky
1/2 lžičkysoli
165 mlpiva
75 ghladké mouky + na poprášení
25 gkukuřičného škrobu
3 ksvětších cibulí
slunečnicový olej na smažení

Postup:

1. Připravíme si barbecue omáčku; v pánvi na rozehřátém oleji opečeme doměkka oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané utřené stroužky česneku, vlijeme bourbon, přivedeme k varu a 1 minutu vaříme, pak přidáme mletou papriku, cukr, worcesterovou omáčku, rajčata a za občasného míchání vaříme 20 minut, aby směs zhoustla
2. V misce smícháme třtinový cukr, mletou papriku a chilli, plátky slaniny naskládáme na rošt v troubě vyhřáté na 160 °C nebo na gril, posypeme polovinou připravené směsi z misky a pečeme 7 minut, poté otočíme, posypeme zbylou směsí a pečeme dalších 8 minut, aby slanina byla křupavá a vypečená
3. Hladkou mouku smícháme se škrobem, kypřicím práškem, cukrem, solí, mletou paprikou, postupně přilijeme pivo a vše vyšleháme do hladkého těstíčka
4. Pak oloupané na kolečka nakrájené cibule poprášíme hladkou moukou, namočíme v připraveném pivním těstíčku a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme dozlatova a na ubrousku necháme okapat
5. Bagetky rozřízneme, potřeme je vrstvou barbecue omáčkou, doprostřed každé dáme na grilu opečenou klobásku, plátek slaniny, zasypeme kolečky smažené cibule a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Od bramboráku po hranolky: Vyznáte se v bramborách?

Brambory jsou pevným základem české kuchyně a nabízejí velmi široké možnosti využití a úprav – od příloh přes hlavní jídla až po moučníky. Není ovšem brambora jako brambora a úspěch v kuchyni se přímo odvíjí od toho, po jakém varném typu a odrůdě brambor sáhneme.

číst dále ...

29. září je Mezinárodním dnem povědomí o plýtvání jídlem. Albert letos už daroval 2 200 000 porcí potřebným

Problematika plýtvání potravin patří mezi celosvětová témata. Její důležitost akcentuje i Valné shromáždění OSN, které v roce 2019 stanovilo 29. září Mezinárodním dnem povědomí o plýtvání jídlem. Albert snižuje potravinové přebytky dlouhodobě a letos už potřebným daroval 2 200 000 porcí jídla. V souladu se závazkem učiněným veřejně na začátku tohoto roku daruje letos potravinovým bankám nejméně 3,2 miliony porcí jídla, což je zdvojnásobení loňského daru. S rozvozem pomůže 7 nových dodávek, které daruje potravinové bance ke třem již darovaným autům.

číst dále ...

Výtečná příloha s ještě širším využitím. Dopřejte si zelí, jak ho neznáte!

Zelí patří mezi nepostradatelné ingredience české kuchyně. Kromě toho, že bývá součástí tradičních pokrmů, jako je vepřové s knedlíkem, pečená kachna nebo oblíbená zelňačka, je doslova vitamínovou bombou. A proto by ve vašich podzimních receptech rozhodně nemělo chybět. Vyzkoušejte jeho přednosti v neotřelých receptech. Doporučujeme například zeleninové závitky se zelím, v kombinaci s pečeným kuřetem nebo si můžete připravit výtečnou polévku z červeného zelí. Uvidíte, že si určitě pochutnáte!

číst dále ...

Tekuté zlato: Blahodárné účinky medu, o kterých jste nevěděli

Med, tradiční sladidlo, které používáme již tisíce let, zmínky o něm bychom našli už v antické řecké mytologii. Ne nadarmo se mu také přezdívá tekuté zlato; pro naše tělo má významné zdravotní benefity, díky nimž je pro nás naprosto nedocenitelný.

číst dále ...

Blíží se druhý Mezinárodní den povědomí o plýtvání jídlem, připomene ho i papež

Na středu 29. září připadá druhý Mezinárodní den povědomí o plýtvání jídlem. Poprvé ho vyhlásila OSN na rok 2020, chce tak upozornit především na environmentální dopady plýtvání jídlem. Letos se do oslav zapojí papež František nebo světoznámý šéfkuchař Massimo Bottura. V Česku téma plýtvání jídlem rozvíjí iniciativa Zachraň jídlo, která se aktuálně snaží zjednodušit darování hotových jídel charitám. Z každé velké závodní jídelny by se tak denně mohlo zachránit až 25 kg obědů, které se teď vyhazují.

číst dále ...

Překročte hranice běžného pečení, vyzkoušejte nevšední mouky a pečte díky nim s minimem lepku

Celiaci si běžnou mouku s lepkem jednoduše dovolit nemohou. Pro jiné je eliminace lepku jednou z cest k pestřejšímu jídelníčku. Pokud se do této skupiny řadíte i vy, vězte, že pečiva se vzdávat nemusíte. Naopak se vám otevírají široké možnosti pro experimentování v kuchyni. Péct totiž můžete i z mouky rýžové nebo pohankové, díky kterým můžete obsah lepku ve svém jídelníčku snížit na minimum.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy