REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hot dog se slaninou a cibulovými kroužky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozříznutá bageta potřená barbecue omáčkou, naplněná opečenou klobáskou, plátkem slaniny a smaženými kroužky cibule.


Ingredience:
4 ksmalé bagetky
4 ksnorimberské klobásky
1 lžíceolivového oleje
Na barbecue omáčku:
2 lžíceworcesterské omáčky
2 lžícetřtinového cukru
1 lžícemleté pálivé papriky
1 lžíceolivového oleje
125 mlbourbonu (whisky)
400 gplechovka krájených rajčat
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
Na opečenou slaninu:
1 lžičkamleté papriky
1 lžičkachilli
2 lžícetřtinového cukru
4 kssilnějších plátků slaniny
Na cibulové kroužky:
1/2 lžičkycukru krupice
1/2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
1/2 lžičkymleté sladké papriky
1/2 lžičkysoli
165 mlpiva
75 ghladké mouky + na poprášení
25 gkukuřičného škrobu
3 ksvětších cibulí
slunečnicový olej na smažení

Postup:

1. Připravíme si barbecue omáčku; v pánvi na rozehřátém oleji opečeme doměkka oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané utřené stroužky česneku, vlijeme bourbon, přivedeme k varu a 1 minutu vaříme, pak přidáme mletou papriku, cukr, worcesterovou omáčku, rajčata a za občasného míchání vaříme 20 minut, aby směs zhoustla
2. V misce smícháme třtinový cukr, mletou papriku a chilli, plátky slaniny naskládáme na rošt v troubě vyhřáté na 160 °C nebo na gril, posypeme polovinou připravené směsi z misky a pečeme 7 minut, poté otočíme, posypeme zbylou směsí a pečeme dalších 8 minut, aby slanina byla křupavá a vypečená
3. Hladkou mouku smícháme se škrobem, kypřicím práškem, cukrem, solí, mletou paprikou, postupně přilijeme pivo a vše vyšleháme do hladkého těstíčka
4. Pak oloupané na kolečka nakrájené cibule poprášíme hladkou moukou, namočíme v připraveném pivním těstíčku a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme dozlatova a na ubrousku necháme okapat
5. Bagetky rozřízneme, potřeme je vrstvou barbecue omáčkou, doprostřed každé dáme na grilu opečenou klobásku, plátek slaniny, zasypeme kolečky smažené cibule a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy