Rozříznutá bageta potřená barbecue omáčkou, naplněná opečenou klobáskou, plátkem slaniny a smaženými kroužky cibule.
Ingredience:
4 ks | malé bagetky |
4 ks | norimberské klobásky |
1 lžíce | olivového oleje |
Na barbecue omáčku: | |
2 lžíce | worcesterské omáčky |
2 lžíce | třtinového cukru |
1 lžíce | mleté pálivé papriky |
1 lžíce | olivového oleje |
125 ml | bourbonu (whisky) |
400 g | plechovka krájených rajčat |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
Na opečenou slaninu: | |
1 lžička | mleté papriky |
1 lžička | chilli |
2 lžíce | třtinového cukru |
4 ks | silnějších plátků slaniny |
Na cibulové kroužky: | |
1/2 lžičky | cukru krupice |
1/2 lžičky | kypřicího prášku do pečiva |
1/2 lžičky | mleté sladké papriky |
1/2 lžičky | soli |
165 ml | piva |
75 g | hladké mouky + na poprášení |
25 g | kukuřičného škrobu |
3 ks | větších cibulí |
slunečnicový olej na smažení |
Postup:
1. Připravíme si barbecue omáčku; v pánvi na rozehřátém oleji opečeme doměkka oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané utřené stroužky česneku, vlijeme bourbon, přivedeme k varu a 1 minutu vaříme, pak přidáme mletou papriku, cukr, worcesterovou omáčku, rajčata a za občasného míchání vaříme 20 minut, aby směs zhoustla
2. V misce smícháme třtinový cukr, mletou papriku a chilli, plátky slaniny naskládáme na rošt v troubě vyhřáté na 160 °C nebo na gril, posypeme polovinou připravené směsi z misky a pečeme 7 minut, poté otočíme, posypeme zbylou směsí a pečeme dalších 8 minut, aby slanina byla křupavá a vypečená
3. Hladkou mouku smícháme se škrobem, kypřicím práškem, cukrem, solí, mletou paprikou, postupně přilijeme pivo a vše vyšleháme do hladkého těstíčka
4. Pak oloupané na kolečka nakrájené cibule poprášíme hladkou moukou, namočíme v připraveném pivním těstíčku a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme dozlatova a na ubrousku necháme okapat
5. Bagetky rozřízneme, potřeme je vrstvou barbecue omáčkou, doprostřed každé dáme na grilu opečenou klobásku, plátek slaniny, zasypeme kolečky smažené cibule a ihned podáváme.