REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnekovo-houbové chleby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené chleby, pokladené houbovou směsí, posypané petrželkou a tymiánem.


Ingredience:
200 glesních hub
50 gmásla
2 ksstroužků česneku
1 lžícenasekaného tymiánu
1/2 lžičkykmínu
mletý pepř
sůl
Ostatní:
plátky bílého chleba s tmavší moučnou kůrkou + olej
1 lžícenasekané hladkolisté petrželky
nasekaný tymián

Postup:

1. Houby dobře očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíem na plátky
2. V pánvi necháme rozpustit polovinu másla a 3-4 minuty na něm opékáme houby, až lehce změknou a pustí šťávu
3. Přidáme zbylé máslo, kmín, na jemno nasekaný tymián, oloupané prolisované stroužky česneku, vše promícháme a podusíme, aby se odpařila tekutina, pak osolíme a opepříme
4. Chleby opečeme, navrch dáme houby, posypeme na jemno nasekanou petrželkou i tymiánem a podáváme.

Doporučení:

Ještě chutnější verze je na sádle, s větší dávkou česneku a špetkou pálivé papriky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy