Opečené plátky brambor se špenátem, posypané fetou, přelité vejci a v troubě pod grilem zapečené.
Ingredience:
140 g | mraženého špenátu |
100 g | sýra fety |
2 lžíce | olivového oleje |
8 ks | vajec |
6 ks | uvařených nových brambor |
1 ks | stroužku česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do misky rozbijeme vejce, osolíme, opepříme a prošleháme
2. V pánvi na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova uvařené na plátky nakrájené brambory, přidáme rozmražený, vymačkaný špenát, oloupaný na jemno nasekaný stroužek česneku a vše prohřejeme
3. Pak posypeme rozdrobenou fetou, přelijeme vejci a ještě asi 15 minut prohříváme, poté pánev dáme do trouby pod rozpálený gril a už jen dozlatova zapečeme.