REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omeleta se špenátem, fetou a bramborami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky brambor se špenátem, posypané fetou, přelité vejci a v troubě pod grilem zapečené.


Ingredience:
140 gmraženého špenátu
100 gsýra fety
2 lžíceolivového oleje
8 ksvajec
6 ksuvařených nových brambor
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do misky rozbijeme vejce, osolíme, opepříme a prošleháme
2. V pánvi na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova uvařené na plátky nakrájené brambory, přidáme rozmražený, vymačkaný špenát, oloupaný na jemno nasekaný stroužek česneku a vše prohřejeme
3. Pak posypeme rozdrobenou fetou, přelijeme vejci a ještě asi 15 minut prohříváme, poté pánev dáme do trouby pod rozpálený gril a už jen dozlatova zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy