nakládání ořechů, plodů planých keřů
I vlašské, lískové či jiné ořechy lze dlouhodobě uchovat, například zavařením do sklenic. To stejné pak platí i pro další plody, jako pro bezinky, aronie …
Bezinkový džem
Sterilování ovoce
Bezinkový džem II.
Pikantní marmeláda z černého bezu, jablek, cukru a rumu.
Bezový kompot
Kuličky černého bezu zavařené spolu s cukrem. Polotovar určený k další úpravě.
Bezový kompot dia
Kompot z kuliček černého bezu oslazený umělým sladidlem.
Dřínková marmeláda
Rozvařené dřínky, prolisované, smíchané s cukrem.
Džem z aronie – pečený
Tento džem můžeme připravit i z černého jeřábu, přidat na plátky nakrájená jablka či hrušky a podobně.
Džem z plodů černého bezu
Sladký voňavý džem vyrobený z bobulek černého bezu, cukru, kyseliny citronové a vody.
Falešné kapary ze zelených bobulí bezinek
Tyto falešné kapary se skvěle hodí do omáček, na přípravu pomazánek apod.
Falešné olivy z dřínků
Tvarově jsou dřínky velmi podobné olivám, barevně sice ne, ale naložené chutnají skvěle a dají se použít téměř všude tam, kde olivy.
Kompot z plodů černého bezu
Kompot z bobulek černého bezu plný vitamínu C.
Kompot z plodů černého bezu II.
Kompot z bezinek aneb Falešné borůvky. Tento recept nám poslala paní Maruš.
Mirabelková marmeláda
Příprava domácí marmelády z mirabelek.
Nakládané vlašské ořechy
Nakládané vlašské ořechy se u nás v minulosti používaly na ochucení a zabarvení gulášů a omáček. V Anglii jsou i dnes běžně k dostání v supermarketech a využívají se na dochucení různých pokrmů.
Šípková marmeláda
Marmeláda z plodů šípkové růže.
Šípková marmeláda se skořicí
Krásně červené nebo oranžové šípky obsahují mnoho vitaminu C, dokonce více, než citrony nebo pomeranče! Zkuste si tedy uvařit výbornou, zdravou marmeládu ze šípků, cukru a citronové šťávy podle tohoto receptu.
Šípková zavařenina
Šípky zpracováváme nejlépe po prvních mrazících. Obsahují velké množství vitaminu C!
Šípkový džem
Domácí džem vyrobený ze šípků, jablek, kůry a šťávy z pomeranče.
Šípkový protlak
Sterilování ovoce.
Uchování vyloupaných jader vlašských ořechů sterilizací na sucho
Vyloupaná jádra vlašských ořechů je dnes moderní uchovávat v mrazáku, ovšem po půl roce většinou žluknou a nejsou chuťově dobré. Naše babičky si dovedly poradit jinak, přebytek vyloupaných jader sterilovali. Zavařené vlašské ořechy vydržely i několik let, aniž by se jim nějak změnila chuť, vyzkoušeno! Zde je recept, jak na to.
Voňavé bezinkové želé
Chutné želé z plodů bezu a limetek.
- 1
- 2
- Následující
reklama