REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuličky černého bezu zavařené spolu s cukrem. Polotovar určený k další úpravě.


Ingredience:
60 dlplodů černého bezu
0,6 lvody
150 gcukru krupice

Postup:

1. Zralý bez ještě na stopkách dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou, bobulky obereme a dáme do sklenic
2. Zasypeme cukrem, zalijeme studenou vodou a sklenice důkladně uzavřeme uzavřeme víčky
3. Sterilizujeme 30 minut při 80 °C, pak sklenice necháme vychladnout dnem vzhůru. 4. Tento bezový kompot skladujeme v chladu a temnu, dále zpracováváme dle příslušných receptur.

Doporučení:

Více informací o černém bezu se dozvíte zde: Bez černý.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy