REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kompot z plodů černého bezu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kompot z bobulek černého bezu plný vitamínu C.


Ingredience:
3 kgzralých bobulí černého bezu
750 gkrystalového cukru
1 lpitné vody
4 kshřebíčky
1 ksskořice
citronová šťáva

Postup:

1. Plody černého bezu propláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané zbavíme stopek a vyskládáme do zavařovacích sklenic
2. Vodu svaříme s cukrem, skořicí a hřebíčky, jakmile tekutina přijde k varu a cukr se rozpustí, necháme vychladnout
3. Do vychladlého roztoku přidáme citronovou šťávu, množství dle chuti, pak tekutinu přecedíme a nalijeme do sklenic s bezem
4. Sterilujeme 30 minut při teplotě 80 °C.

Doporučení:

Více informací o černém bezu se dozvíte zde:Bez černý.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy