REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezinkový džem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní marmeláda z černého bezu, jablek, cukru a rumu.


Ingredience:
2,5 kgjablek
1,5 kgkuliček bezinek
1 kgcukru krystal
4 ksgelfixu (zelený)
1/8 lrumu

Postup:

1. Bezinky omyjeme, podlijeme troškou vody a za stálého míchání rozvaříme (pokud vám vadí semínka, můžete propasírovat přes hrubší cedník, ale můžou se nechat i celé bezinky)
2. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a v jiném kastrolu bez podlévání rozvaříme
3. Rozvařené hmoty smícháme, přidáme Gelfix smíchaný s cukrem a rum 4. Necháme ještě chvíli za stálého míchání probublávat
5. Plníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 80 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy