REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezinkový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilování ovoce


Ingredience:
Na 1 kg bezinek:
300 gcukru
1 ksskořice
2 kshřebíčku

Postup:

1. Přebrané a omyté bezinky, doplníme o koření a zprudka vaříme, až se asi třetina šťávy odpaří
2. Po částech přidáme cukr a prudce vaříme ještě 5 minut
3. Horký džem, zbavený koření, naplníme do nahřátých sklenic, uzavřeme je víčky 4. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Obecně, čím méně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy