REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šípkový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí džem vyrobený ze šípků, jablek, kůry a šťávy z pomeranče.


Ingredience:
Rozpis na cca 2 sklenice:
800 gšípků
500 gjablek
500 gželírovacího cukru (2:1)
250 mlvody
kůra a šťáva z 1 chemicky neošetřeného pomeranče

Postup:

1. Šípky odstopkujeme a pečlivě zba­víme bubáků, omyjeme je a necháme okapat
2. Všechny překrájíme na půl, vydlabe­me semínka a s 250 ml vody vaří­me asi 20 minut doměkka
3. Hmotu protřeme sítem a odvážíme přesně 500 g šípkového pyré
4. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a rozkrájíme je na malé kostičky
5. V hrnci smíchá­me jablka se šípkovým pyré, cukrem, pomerančovou šťávou i ků­rou a vše uvedeme do varu
6. Vaříme zvolna asi 3-4 minuty, občas promícháme
7. Ještě horký džem plníme do sklenic a ihned uzavřeme, necháme dnem vzhůru vychladnout.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy