REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šípková marmeláda se skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krásně červené nebo oranžové šípky obsahují mnoho vitaminu C, dokonce více, než citrony nebo pomeranče! Zkuste si tedy uvařit výbornou, zdravou marmeládu ze šípků, cukru a citronové šťávy podle tohoto receptu.


Ingredience:
1 kgočištěných šípků
800 gkrystalového cukru
3 kscitróny - šťáva
svitek celé skořice
voda

Postup:
  1. Odstraníme zbytek bubáků (okvětí), plody rozpůlíme a obrácenou stranou lžičky vyškrábneme semínka i chloupky
  2. Očištěné šípky dáme postupně do sítka a důkladně je propláchneme pod tekoucí vodou
  3. Šíky dáme do většího hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly všechny dostatečně ponořeny, použijeme asi 300 ml
  4. Šípky vaříme tak dlouho, až změknou, bude stačit slabá půlhodinka
  5. Změklé šípky rozmixujeme, do pyré přidáme šťávu ze tří citrónů a cukr, také svitek celé skořice
  6. Vaříme na mírném zdroji tepla tak dlouho, až nám mírně hmota zhoustne, stačí 5 až 10 minut, občas promícháme (marmeláda totiž úplně zhoustne až po vychladnutí!)
  7. Hotovou šípkovou marmeládu plníme do vhodných zvařovacích sklenic, ty necháme důkladně uzavřené vychladnout dnem vzhůru.
Doporučení:

Místo skořice můžete použít vanilkový lusk, záleží na vašich preferencích chutí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy