REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džem z aronie – pečený

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento džem můžeme připravit i z černého jeřábu, přidat na plátky nakrájená jablka či hrušky a podobně.


Ingredience:
1 kgplodů aronie
600 gcukru
citronová šťáva
skořice
zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Do pekáče nasypeme oprané a okapané bobule aronie, podle množství přidáme cukr, promícháme
2. Vložíme do trouby vyhřáté na 160-170 °C a za občasného míchání pečeme asi 1 hodinu
3. Před dokončením posypeme trochou mleté skořice a pokapeme citronovou šťávou, promícháme
4. Horký džem plníme do sklenic, důkladně uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Poznámka:

Více o aronii si přečtete zde: Aronie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy