REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džem z plodů černého bezu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký voňavý džem vyrobený z bobulek černého bezu, cukru, kyseliny citronové a vody.


Ingredience:
1 kgzralých bobulek černého bezu
1 kgcukru
1/2 gkyseliny citronové
3 dlvody
menší skleničky s uzávěrem

Postup:

1. Z bobulek odstraníme stopky, propláchneme je pod studenou tekoucí vodou, okapané umeleme na masovém strojku, nebo je můžeme rozmixovat
2. Osladíme cukrem, zalijeme vodou a dáme vařit na mírný zdroj tepla, vaříme do požadovaného zhoustnutí
3. Před koncem vaření džemu přidáme kyselinu citronovou
4. Horký džem dáme do skleniček omytých vařící vodou, důkladně uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.

Doporučení:

Pokud se chcete jistit a džem raději zavařit, pak ho sterilujeme 10 minut při teplotě 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy