REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Falešné kapary ze zelených bobulí bezinek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tyto falešné kapary se skvěle hodí do omáček, na přípravu pomazánek apod.


Ingredience:
250 g a vícevyspělých, ale ještě zelených bobulí bezinek
voda na povaření bezinek
ocet
sůl
malé zavařovací skleničky (nejlepší jsou skleničky od dětské vyživy)

Postup:

1. Vyspělé, ale ještě pořád zelené bobule bezinek důkladně opereme pod tekoucí vodou, otrháme stopky, pak je nasypeme do vroucí vody a necháme jednou přejít varem
2. Bobulky ihned scedíme, na rozložené hadrové utěrce necháme osušit a vychladnout
3. Připravené bezinky po vrstvách plníme do čistých, vyvařenchý skleniček a každou vrstvu posypeme trochou soli
4. Naplněné skleničky zasypeme hojně solí a zalijeme neředěným octem, setřeseme je, aby ocet se solí rovnoměrně vyplnil sklenici (ve skleničkách by neměly zůstat žádné bublinky vzduchu)
5. Důkladně uzavřené skleničky necháme 4 týdny v klidu uležet, pěkně naložené se nekazí a i při postupném odebírání vydrží i několik let.

Doporučení:

Zákal nálevu nevadí a kdyby došlo k jeho vysychání, tak stačí jen přilít ocet. Pokrmy dochucené těmito falešnými kapary solíme až po vmíchání takto připravených kaparů, abychom jídlo nepřesolili.

Poznámka:

Více o bezinkách se dozvíte zde: Bez černý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy