Tyto falešné kapary se skvěle hodí do omáček, na přípravu pomazánek apod.
Ingredience:
250 g a více | vyspělých, ale ještě zelených bobulí bezinek |
voda na povaření bezinek | |
ocet | |
sůl | |
malé zavařovací skleničky (nejlepší jsou skleničky od dětské vyživy) | |
Postup:
1. Vyspělé, ale ještě pořád zelené bobule bezinek důkladně opereme pod tekoucí vodou, otrháme stopky, pak je nasypeme do vroucí vody a necháme jednou přejít varem
2. Bobulky ihned scedíme, na rozložené hadrové utěrce necháme osušit a vychladnout
3. Připravené bezinky po vrstvách plníme do čistých, vyvařenchý skleniček a každou vrstvu posypeme trochou soli
4. Naplněné skleničky zasypeme hojně solí a zalijeme neředěným octem, setřeseme je, aby ocet se solí rovnoměrně vyplnil sklenici (ve skleničkách by neměly zůstat žádné bublinky vzduchu)
5. Důkladně uzavřené skleničky necháme 4 týdny v klidu uležet, pěkně naložené se nekazí a i při postupném odebírání vydrží i několik let.
Zákal nálevu nevadí a kdyby došlo k jeho vysychání, tak stačí jen přilít ocet. Pokrmy dochucené těmito falešnými kapary solíme až po vmíchání takto připravených kaparů, abychom jídlo nepřesolili.
Poznámka:Více o bezinkách se dozvíte zde: Bez černý.