REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šípkový protlak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilování ovoce.


Ingredience:
Na 1 kg protlaku:
150 gcukru
300 mlvody

Postup:

1. Omyté šípky umeleme na strojku na ovoce, nebo rozmixujeme v mixéru
2. Protlak prudce vaříme, až se asi třetina šťávy odpaří
3. Po částech přidáme cukr a prudce vaříme ještě 5 minut
4. Horký marmeládový protlak naplníme do nahřátých sklenic, uzavřeme je víčky 5. Sterilujeme 25 minut na 80 °C.

Doporučení:

Čím méně obecně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy