REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Aktuálně – archiv článků

Vše, co již není aktuální, ale stojí za to si přečíst!

Pečete vlastní vánoční cukroví, nebo si ho kupujete?

Tak se přiznejte, jak to letos bude u vás doma s cukrovím. Upečete si ho, nebo ho raději koupíte? A pokud koupíte, dáte letos více jak 1000,- Kč za cukroví, nebo snad tolik ne?

Pečte a rozsviťte Česko!

Nenechte si ujít celonárodní soutěž „Rozsviťte Česko“. Pro své město můžete vyhrát desetiminutový ohňostroj. Stačí nahrát jakýkoli vánoční recept spolu s fotografií připraveného jídla na www.rozsvittecesko.cz a přiřadit ho k oblíbené prodejně Albert.

Pěstitelé brambor na veřejnosti: My dodáme kilo brambor za čtyři koruny, markety prodávají za patnáct …

A sankce proti Rusku? Pro nás je to zablokované, Nizozemci a Němci to mají jednodušší. To je ta jednotnost EU! Můžeme s nadsázkou uvést, že na Vánoce a Nový rok budeme mít na stole vybranou, drahou lahůdku – brambory s máslem. Ceny obou komodit totiž závratně rostou. Na setkání s bramboráři se ale novináři dozvěděli, že úroda sice nebyla nejlepší, ale ceny „z pole“ jsou tři čtyři koruny, „ze dvora“ pak osm. Přičemž v marketech již nyní, ještě v době sklizně, je cena této zeleniny již pod dvacet korun za kilo. Kde je tedy „zakopaný pes“? Proč EU nechce, aby se pěstovaly brambory ve vyšších nadmořských výškách, což postihne Šumavu i Českomoravskou vysočinu? A pak můžeme mít oči pro pláč z protiruských sankcí, kdy bychom na východ mohli vyvážet stovky tun sadby, v čemž nás ochotně zastoupili například Nizozemci. Nekonečné množství bramborového škrobu absorbují Čína a Jižní Korea – příležitost pro nás?

Petici proti zákazu kouření v restauracích podepsalo 23 tisíc lidí. Musí se jí věnovat Senát

Senát dostal petici proti protikuřáckému zákonu, podepsalo ji přes 23 tisíc lidí. Horní komora se jí tak bude muset zabývat na některé ze svých budoucích schůzí. Petici ve středu převzal předseda senátního mandátového a imunitního výboru Jiří Oberfalzer (ODS).

PF 2019 – přání čtenářům od nás z redakce ReceptyOnline.cz

Je to neuvěřitelné, ale je to tu, konec dalšího roku a blížící se začátek toho nového. A tak vám naši milí a věrní čtenáři z celého srdce přejeme úspěšný celý příští rok a to jak v práci tak také doma. Pohodu, provoněnou kuchyni od dobrého jídla a hlavně to zdravíčko pro vás i celou rodinu a všechny přátele, bez kterého to prostě moc nejde.

PF 2020 od nás z redakce vaší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz

A máme tu další rok za námi. Pro web ReceptyOnLine.cz byl poměrně úspěšný a doufáme, že stejně úspěšný bude i rok 2020 a to nejen pro nás, z redakce, ale i pro vás, naše milé a věrné čtenáře! Tímto vás všechny moc a moc zdravíme a těšíme se na další rok plný skvělých receptů, které pro vás vyzkoušíme, uvaříme, upečeme nebo třeba v šejkru namícháme a pak je zveřejníme, aby jste i vy měli další inspiraci od nás do vašich, jistě provoněných, kuchyní.

PF 2021 – přání webu ReceptyOnLine.cz

Tak přátelé, máme tu konec roku 2020 a před sebou ten další rok. Snad bude o něco klidnější, svět, tedy i Česko, zvládne COVID-19 a my všichni budeme moci se plně věnovat nejen práci, ale i rodině, přátelům, kamarádům a také našemu koníčku, vaření.

PF 2022

Přání nás z redakce internetové kuchařky ReceptyOnline.cz pro všechny, co milují jídlo, vaření, pečení… přejeme vám pohodové svátky a hlavně úspěšný další rok, aby se podařilo konečně vyhrát nad koronavirem a my všichni se mohli věnovat jen příjemným věcem, jako dobrému jídlu, skvělému pití, rodině, přátelům….

Pinterest – celosvětový kanál obrázkových odkazů jsme přidali i k nám na náš web!

Nyní, pokud máte účet na Pinterestu, můžete si naše fotografie, recepty a články přidávat k sobě a dál je posílat svým přátelům a známým. Je to jednoduché. Stačí kliknout na okénko loga Pinterestu, co se objevuje po najetím myší v levé části fotografií, nebo v hlavičce receptů či článků …

Pivní trendy v Česku: Končí móda radlerů, velké pivovary jdou do ležáků a za studena chmelených piv

Roste spotřeba piva v maloobchodě, hospody se dále propadají. Vyšší je zájem o ležáky, cidery a nealko piva. Více piva se prodává v plechovkách …

Plastové moře. Aneb jak se ve Španělsku „vyrábějí“ ve skelné vatě rajčata pro evropský trh, která by místní nevzali do úst

Zeleninová zahrada Evropy v jihošpanělském regionu Andalusie by mohla být první obětí klimatického kolapsu. V mírném středomořském podnebí v provincii Almería po celý rok rostou okurky, papriky a rajčata, které zaplňují regály evropských supermarketů. Velká horka se pomalu, ale jistě postarala o to, že zemědělci již brzy vyčerpají všechnu vodu.

Plýtvání potravinami ve školních jídelnách pokračuje, některé školy ale ukazují, že existují možnosti zlepšení

Až 48 000 tun jídla ročně, tedy přibližně 238 tun každý den, vyhodí děti, žáci a studenti v českých školních jídelnách. Po loňské výzvě některé školy a školní jídelny dokazují, že existují možnosti zlepšení.

PODZIMNÍ BRAND BOX 2021 – balíček plný novinek

Nastal čas podzimu i nového Brand Boxu, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. První novinkou v boxu jsou Bramborové Lokše Dr. Oetker. Vyrobené jsou z brambor, mají přirozenou barvu a žádná aditiva. Lokše připravíte díky sypké směsi jednoduše a rychle a bez nutnosti loupání brambor. Dr. Oetker přináší tradici do Vaší kuchyně v podobě bramborových lokší s vysokým podílem brambor, s nízkým obsahem soli a bez aditiv. Cena: 44,90 Kč (280 g)…

Poptávka po „exotickém“ Kit Katu prudce roste, Nestlé postaví novou továrnu

Japonský potravinový trh je znám nabídkou neobvyklých variant tradičních potravin. Tak je tomu i u čokolády Kit Kat, kterou je možné koupit s příchutí wasabi nebo zeleného čaje. Poptávka po exotických příchutích je tak vysoká, že výrobce Nestlé postaví po 26 letech na Kit Kat novou továrnu.

Používat mražené jídlo neuvedené v menu je nyní v Itálii trestné

Skladovat v restauraci mražené jídlo se rovná podvodu, pokud v menu není výslovně uvedeno, že jídlo není čerstvé. Rozhodl o tom italský vrchní soud. Jak napsal list The Times, úřady chtějí tímto způsobem zakročit proti restauracím, které prodávají jídla z mražených produktů, jako by byla připravená z dražších, čerstvých surovin.

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

Pozor na spropitné! Některé podniky si jej účtují neoprávněně

Některé restaurace v Česku účtují svým zákazníkům neoprávněně poplatek za obsluhu, tedy spropitné. Česká obchodní inspekce při kontrole zjistila, že v Praze zákazníkům personál jedné restaurace účtoval téměř o 40 korun víc, než za kolik měli objednávky. Jde přitom o porušení zákona o ochraně spotřebitele, za které provozovatelům hrozí až pěti milionová pokuta.

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

Prague Mussel Week se blíží. Zláká vás na netradiční spojení chutí?

Slávky po baskicku s chorizem, slávky na avokádu nebo pečené slávky na borovicovém jehličí. Už se vám sbíhají sliny a vaše duše (a žaludek) gastronomického dobrodruha plesá nadšením? Pak si v kalendáři vyznačte týden od 23. do 29. 9., kdy do desítek pražských restaurací přiveze food festival Prague Mussel Week 16 tun prvotřídních slávek z holandského Yerseke. A i pokud mořským „potvorám“ zrovna neholdujete, zkuste jim tentokrát dát šanci. Jedná se totiž o klenot mezi superpotravinami, který díky festivalu můžete ochutnat za poloviční cenu.

Pravidla pro zabijačky se změní! Takhle to bude s výslužkou

Senát posvětil novelu veterinárního zákona, která mění pravidla pro domácí zabijačky. Ten totiž nařizoval, že výslužku ze zabijačky je možné sníst jen mezi rodinnými příslušníky. Schválená novela opět umožňuje dát výslužku také sousedům či kamarádům. Mění také podmínky pro zabijačky skotu.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy