REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Aktuálně – archiv článků

Vše, co již není aktuální, ale stojí za to si přečíst!

PŘEHLEDNĚ: Které výrobky jsou v Česku šizené a které lepší než v Německu

Méně masa, více separátu, menší množství sýru ve stejně velké krabičce. I tak upravují výrobci tytéž produkty pro zákazníky v různých zemích. Podívejte se na podrobné výsledky srovnání …

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

Příbor pro jednu ruku

Na základě úrazu, který se mi stal, jsem se dlouhodobě potýkal se zásadním problémem při stravování. Vzhledem k trvalým následkům tohoto zranění jsem mohl při jídle používat pouze jednu ruku. A tak vznikla lžíce s vidličkou a nožem v jednom! Kdo máte stejné problémy, nebo chcete udělat radost svým známým, kteří namají obě zdravé ruce, klikněte zde. Autor: Jiří Věříš

Přijďte ochutnat nejlepší nealkoholický koktejl světa na Foodparade

Praha 4. září 2013 – V krásných zahradách zámku Troja se tento víkend uskuteční již třetí ročník festivalu jídla a pití Foodparade. Jedním z vrcholů této prestižní přehlídky bude možnost vůbec poprvé ochutnat nejlepší nealkoholický koktejl světa, Walu Forever Young. Na festivalu se budou prezentovat desítky restaurací a dodavatelů dobrého jídla a pití.

Rasistické, urážlivé k ženám. Bernard provokuje a opět sklízí kritiku

Na vytrvalou, několik let trvající kritiku svých reklam feministkami zareagoval pivovar Bernard svérázně. Na stovkách billboardů po Česku začal majitel propagovat černé pivo s afrem na hlavě a prémiový ležák představuje jako „pivo s koulemi“. Kritiků se tím však nezbavil, naopak

Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!

Je neuvěřitelné, když se Láďa Hruška převtělil z potravinového inspektora televize Nova na domácího kuchaře pro chudé, co spustil za šílenství jak na sociálních sítích, tak i na chatech českých renomovaných internetových kuchařek … pokračování článku a recepty Ládi Hrušky najdete pohromadě právě zde …

Recepty pro psy, kočky a jiná zvířátka – nová kategorie receptů na webu ReceptyOnLine.cz

Je tomu asi 2 roky, co mě poprvé oslovila jedna čtenářka s prosbou o recept pro svého čtyřnohého miláčka. Tehdy jsem jí musel odpovědět, že recepty pro domácí chlupaté kamarády prostě v naší databázi nemáme. Od té doby se však dotazů na recepty pro pejsky, kočičky, ale i další domácí mazlíčky začaly objevovat na našem chatu na Facebooku poměrně pravidelně a tak jsme se rozhodli, že na našem webu vytvoříme novou kategorii receptů právě pro naše domácí mazlíčky.

RECEPTY PRO RADOST S Markétou a Honzou

Přesně 40 skvělých receptů, které zvládne uvařit každý – to jsou RECEPTY PRO RADOST S Markétou a Honzou. UŽ TUTO SOBOTU A NEDĚLI OD 16:00. Tak si nezapomeňte zapnout televizi a přepnout na kanál TV Paprika!

Rekordní houbařský úlovek – 700 hřibů dubových nasbíráno za jeden den!

Dalibor Marounek, vášnivý amatérský mykolog a dopisovatel našeho webu, spolu se dvěma kamarády, včera, tedy za pouhý jeden den, našli v lese 700 hřibů dubových, něco lišek, masáků a také holubinek. Více v článku.

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

Revoluce v třídění PET lahví? Za jejich vrácení by nám mohli platit!

Vrátit do obchodu PET lahev a dostat za ni zaplaceno podobně jako za lahev od piva? Podobný systém funguje v mnoha evropských zemích a ani Česká republika by nemusela být výjimkou. Experti teď zjišťují, jestli by se zálohovat PET lahve u nás vyplatilo.

Rozpal to šéfe!

Nový pořad o vaření na TV Prima pod taktovkou šéfkuchaře a moderátora v jedné osobě Zdeňka Pohlreicha. V tomto článku najdete i některé jeho recepty!

Rozpustné kávy s rakovinotvornými látkami

Některé drahé kávy zavedených značek obsahují velké množství rakovinotvorných látek. Naopak mnohé levné obstály naprosto bez problémů. Kterým se vyhnout a které jsou v pořádku? Uvidíte jen v A DOST!

Rum Relicario byl oceněn zlatou medailí

Na konci srpna 2019 proběhlo v Číně finále uznávané mezinárodní soutěže hodnotící destiláty z celého světa, Concours Mondial de Bruxelles. V sekci Spirits Selection, kde 102 nezávislých porotců hodnotí destiláty z desítek kategorií, byl podle nich nejlepší dominikánský rum Relicario Peated Finish, který si vysloužil zlaté ocenění. Rumy Relicario Superior a Relicario Supremo si ze soutěže odnesly stříbrnou medaili.

Rumové aroma v tuzemáku nelze nahradit. Škodlivost neprokázali, říká šéf likérky

Ministr zemědělství Marian Jurečka v tomto týdnu po návratu z Bruselu vyzval, aby se výrobci zaměřili na nahrazení některých rizikových látek v rumové tresti. Podle Evropského úřadu pro bezpečnost potravin jsou v takzvaném rumovém éteru látky, které mohou narušit genetický materiál živých buněk. Generální ředitel Palírny U Zeleného stromu Pavel Kadlec v rozhovoru pro Aktuálně.cz namítá, že škodlivost v tak nízké koncentraci nikdo neprokázal a rumové aroma prakticky nelze nahradit. Firma je druhým největším výrobcem lihovin v Česku (po božkovském Stocku), do loňska působila pod názvem Granette & Starorežná Distilleries.

Rybí klam. Pstruha lososovitého „vyšlechtili“ obchodníci, barvu má z krmiva

Pstruh lososový nebo lososovitý druhovým jménem i barvou připomíná lososa. S jeho rodem však nemá nic společného. Bělavý pstruh duhový se dobarvuje přírodními látkami, třeba astaxanthinem nebo jinými karotenoidy. O klamání zákazníka však podle potravinářské inspekce nejde.

Řecký jogurt je jedním největších vynálezů všech dob. Chladivý a osvěžující v polévce

Řecký jogurt můžeme považovat za jeden z největších vynálezů všech dob. Obecně jogurt patří do kategorie mléčných produktů, které projdou procesem fermentace, tedy teplem za současného působení určitých baktérií. Jogurt je tedy součástí větší mléčné skupiny jako je třeba kefír, ayran, (jogurtový nápoj se solí), podmáslí, syrovátka či zakysaná smetana. Na rozdíl od ostatních mléčných produktů jako jsou třeba sýry, je překvapivě snadný k výrobě.

Řetězce šroubují ceny jen u másla a mléka, ukázalo hloubkové šetření úřadu

České úřady se dohadují o výši marže na české potraviny. Zatímco podle ministerstva zemědělství i potravinářské komory prodražují zboží Made in Czech Republic řetězce, které si k nim přisazují vyšší marži než u zahraniční konkurence, podle hloubkového šetření specializovaného úřadu to platí jen u másla a mléka.

S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?

Samoobslužné pokladny dobývají prodejny, zavede je i obchodní síť Coop

Nedostatek zaměstnanců nutí řetězce investovat do samoobslužných pokladen. Objevují se tak i v místech, kde by je člověk neočekával, například v síti Coop nebo obchodech Terno. Samoobslužnými pokladnami projde v současnosti přibližně třetina všech nákupů, supermarkety přesto tvrdí, že zůstanou pouhým doplňkem.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy