REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Objevte kouzlo italské kuchyně se Silvií Colloca

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horké slunce, pověstné „dolce far niente“ a na jazyku se rozplývající chuť kvalitních surovin. Něco vám to připomíná? Těstoviny, pizza, dezerty, antipasti, do ruky skleničku prosecca a hned jsme jako na dovolené v Itálii. Protože aktuální situace příliš nepřeje milovníkům této horkokrevné země, TV Paprika se rozhodla zasvětit vás do tajů její kuchyně alespoň takto na dálku. A pomůže jí v tom kulinářský pořad Silvia Colloca na italský způsob, který startuje už 22. července ve 21:00 na TV Paprika.


Každá ingredience má svůj význam

Italská kuchyně už dávno není nedostupná ani pro běžné „neitalské“ laiky. Kombinací pár správných ingrediencí dokážete vyčarovat dokonalé jídlo. Každý recept, který pochází z Itálie v sobě skrývá i přidanou hodnotu. A tou je předávání z generace na generaci od prarodičů k vnoučatům a pravnoučatům a ještě dál. Kromě skvělých receptů nám Silvia ukáže další důležité složky italské kuchyně. Můžeme se od ní naučit, jak přistupovat k jídlu s láskou, kdy použít domácí a kdy sušené těstoviny, jakou mouku používat při pečení, nebo se možná staneme experty na výběr vína k danému jídlu.

Silvia, jako rodilá Italka, food blogerka a autorka kuchařek nás provede zákoutími italské kuchyně a odevzdá nám kus svojí kulinářské vášně. Často peče se svojí maminkou nebo dcerou, a právě kuchyň považuje za místo, kde se cítí nejlépe a nejpřirozeněji. Italové považují právě čas večeře za příležitost setkat se s rodinou nebo přáteli a příjemně společně trávit čas. Co se týče užívání si přítomného okamžiku a gastronomického požitkářství, máme se od nich co učit!

 

Začněme pěkně od začátku

Už v první části nás Silvia zasvětí do úplných základů, na kterých stojí kouzlo italské kuchyně. Nejdůležitějšími pilíři jsou jednoznačně kvalitní a čerstvé suroviny. Ovoce a zeleninu si koupíme na místních trzích a všechno ostatní v typickém italském obchodě, který funguje už od 60. let.

Prvním receptem budou rustikální toskánské cizrnové těstoviny, které s láskou připraví pro svoji dceru Lunu. Později nám ukáže, jak se peče chutné pečivo schiacciata, nebo představí recept, který zdědila od své matky na jablkový mascarpone koláč. Všechny ze zmíněných receptů dokazují to, že skvělým kuchařem se skutečně může stát každý, stačí mít kvalitní ingredience a chuť učit se novým věcem. V tomto případě od rozené Italky s vášní pro kuchařské umění.

 

Jestli jste dostali chuť inspirovat se při vaření italských specialit, sledujte pořad Silvia Colloca na italský způsob na TV Paprika od 22. července ve 21:00.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy